Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája playoff-körének első mérkőzésén a skót Glasgow Rangers 2-2-es döntetlent játszott a holland PSV Eindhovennel az Ibrox Stadionban.

Mindkét csapat drámai küzdelemben jutott el a Bajnokok Ligája playoff-körébe. A Rangers az előző körben a belga Royale Union SG csapatával került össze, az odavágón pedig 2-0-ra kikapott Belgiumban. A visszavágón azonban csodát tettek Giovanni Van Bronckhorst tanítványai, és 3-0-ra győzni tudtak az Ibrox Stadionban.

Luuk De Jong egy gólt lőtt és két gólpasszt adott a Monaco elleni párharcban Forrás: AFP/Valery Hache

A PSV Eindhoven az előző körben a francia AS Monaco csapatával találkozott. A hollandok az első meccsen 1-1-es döntetlenre végeztek a hercegségben, a visszavágón pedig 2-2-es döntetlent játszottak a franciákkal Eindhovenben, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben aztán a Barcelonától érkező Luuk de Jong góljával a holland csapat megnyerte a mérkőzést.

A Ruud Van Nistelrooy vezette holland csapat kezdte jobban a meccset, és már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést. Egy jobb oldali beadásra De Jong robbant be a kapu elé, de hét méterről kapu fölé pörgetett. A folytatásban többet volt a labda a Rangersnél, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a skót csapat, ráadásul a rengeteg szabálytalanság miatt nem is nagyon alakult ki folyamatos játék.

A 37. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a PSV.

A Manchester United által is csábított Cody Gakpo szöglete után nem tudott felszabadítani a skót védelem, a lecsorgót pedig az elefántcsontparti Ibrahim Sangare hét méterről a kapu jobb oldalába lőtte.

Antonio Colak a Rangers előző párharcában is fontos gólt szerzett Forrás: Belga via AFP/Laurie Dieffembacq

Sokáig azonban nem vezettek a hollandok, ugyanis a 40. percben egyenlítettek a skótok. Egy szép támadás végén James Tavernier kapott labdát a jobb szélen, középre lőtt az érkező Antonio Colaknak, a horvát támadó pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba pörgetett.

A második félidőt jól kezdte a Rangers, és az 52. percben meg is fordíthatta volna a meccset. Tavernier remek átadása után ismét Colak került helyzetbe, de a horvát csatár jobb alsóba tartó lövését Walter Benitez óriási bravúrral védeni tudta. Egy perccel később a holland csapat is kihagyott egy ziccert. De Jong csúsztatott meg egy előre ívelt labdát, azzal kilépett a spanyol Ismael Saibari, aki egy gyönyörű cselt követően centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, majd a 70. percben egy hatalmas potyagóllal megfordította a meccset a Rangers.

Tom Lawrence állt oda egy 30 méteres szabadrúgáshoz, a walesi támadó középre tartó lövései pedig Benitez keze között a kapuba csorgott.

Akárcsak az első félidőben, a gólra most is egyből jött a gól, csak most a hollandok egyenlítettek egy újabb szöglet után. Gakpo jobb oldali szögletére Armando Obispo robbant be, és védhetetlen gólt fejelt a jobb felső sarokba.

A 82. percben még megfordíthatta volna a meccset a PSV.

Egy gyönyörű kiugratás után Philipp Max került ziccerbe, de a német játékos közeli lövésbe remek ütemben vetődött bele Jon McLaughlin. Az utolsó bő tíz percben még a Rangers ment előre a győzelemért, de a holland csapat védelme jól zárt, így maradt a 2-2-es döntetlent és semmi nem dőlt el az eindhoveni visszavágó előtt.

Kedden este még további két meccset rendeztek. A dán FC Köbenhavn hazai pályán 2-1-re legyőzte a török Trabzonspor csapatát, míg a norvég Bodø/Glimt Amahl Pellegrino góljával 1-0-ra nyert a Dinamo Zagreb ellen Norvégiában.

Bajnokok Ligája, playoff, első mérkőzés
Glasgow Rangers (skót)-PSV Eindhoven (holland) 2-2 (1-1)
Bodø/Glimt (norvég)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-0 (1-0)
FC Köbenhavn (dán)-Trabzonspor (török) 2-1 (1-0)