Négy gólt kapott a Crvena zvezdától a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2022.10.06. 18:30
4–1-re kikapott a Crvena zvezda otthonában a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának 3. fordulójában.
Fotó: Árvai Károly
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fotó: Árvai Károly A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

CRVENA ZVEZDA (szerb)–FERENCVÁROS 4–1 (2–0)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion, 40 000 néző. Vezette: Visser (belga)
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (V. Nikolics, 72.), Rodics – Sz. Mitrovics (Pankov, 62.), S. Sanogo (Sz. Szrnics, 62.), G. Kanga (I. Mustapha, 80.), Ivanics – Katai (Motika, 72.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
FERENCVÁROS:
Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: G. Kanga (27., 60. – az elsőt 11-esből), Sz. Mitrovics (35.), Katai (50.), ill. Zachariassen (71.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Huszonöt busz indult Belgrád felé a fedélzeten a Ferencváros szurkolóival! A konvoj ugyan már dél körül a határhoz ért, ám a Rajko Mitics Stadionhoz csupán másfél órával a kezdő sípszó előtt futott be. A szerb rendőrök szándékosan lassították a karavánt, elkerülendő a két tábor találkozását és a nagyobb balhé kialakulását. A határátkelőnél minden egyes magyart leszállítottak és átvizsgáltak, sőt, az üresen maradt buszokat is átkutatták. A több mint 1800 ferencvárosinál pirotechnikai eszközöket és alkoholt kerestek, ugyanis a biztonságiak előre kikötötték, ittas szurkolót nem engednek be az arénába.

A zöld-fehér drukkerek hálóval elkerített szektorban dalolásztak, ám – a létszámfölény miatt – hangjukat olykor elnyomta a belgrádi kemény mag. A közel negyvenezer szerb torkaszakadtából ordított, s hogy a klubnál a lelki hadviseléshez is értenek, azt a játékoskijáró kialakítása is jól mutatja. A futballisták az öltözőből kilépve mintegy kétszáz méteres föld alatti folyosón közelíthetik meg a pályát – naná, hogy a Crvena zvezda legkeményebb szurkolóinak lelátórésze alatt. A folyosóra beszoruló hangorkán és dobogás ijesztő lehet a vendégfutballisták számára, a hazaiak viszont az arénába kiérve igazi gladiátornak érezhetik magukat.

A harci szellem ezúttal nem is hiányzott a Zvezda játékosaiból!

A mérkőzés első huszonöt perce kiegyenlített futballt hozott, hol az egyik, hol a másik csapat gurigázott a labdával, a mozdulatokból úgy tűnt, egyik csapat sem szeretne a kelleténél többet kockáztatni. A Ferencváros azért nem, mert nem volt oka rá, a hazaiak pedig alighanem a rájuk nehezedő nyomás miatt. A piros-fehérek támadójátékán eleinte érződött, hogy a meccs előtti utolsó edzésen kidőlt a sorból a nyáron Belgiumból hárommillió euróért igazolt Osman Bukari, aki ebben az idényben hét gólnál és három gólpassznál jár. A magyar csapat futballistái aligha bánták, hogy nem kellett a ghánai szélsővel megküzdeniük, de azért így is bőven volt dolguk már az első perctől kezdve.

A Crvena zvezda érdekes módon – kézilabdások módjára – mintha két beállóssal játszott volna, a két csatár többször is behátrált a ferencvárosi védők ölébe, a felpasszolt labdákkal próbáltak kapura fordulni, az első gólt mégis egy jobbról érkező beadás előzte meg. A tizenhatoson belül balszerencsés helyzetben Henry Wingo kezére pattant a labda (tegyük hozzá: nem volt szándékos mozdulat, az előredőlő FTC-játékos hátratett karjára jóformán ráfejelte a labdát az ellenfél), a játékvezető a videóbíró segítségével fújta be az esetet – mondhatjuk, hogy a semmiből jött a gól (1–0)...

A Zvezda viszont megérezte a vérszagot.

Az első gólt követte a második, el kellett ismerni, a szünetig megérdemelten vezettek a hazaiak. A Ferencváros védekezésébe hiba csúszott, a hátvédek az oldalról érkező labdáknál nehezen vették fel a támadókat, ritkán sikerült kizárni őket a játékból. Dibusz Dénes a tizenegyesnél és a ziccernél is kiszolgáltatott helyzetben volt, így még csak az ő bravúrjaiban sem lehetett bízni. A ferencvárosi szurkolótábor hiába buzdította megállás nélkül a csapatot, a szerb drukkereket tűzbe vitte a két gól (2–0).

A szünet után abban lehetett bízni, hogy a Ferencváros rövid időn belül szerez gólt, ehhez képest kapott kettőt.

Kétszer is távolról találtak a kapuba a hazai csapat játékosai, s a Zvezda táborában ekkor görögtűz gyulladt, petárdák robbantak, a hazai játékosok önfeledten ünnepeltek, úgy tűnt, a harmadik és a negyedik gól után végképp egymásra talált a csapat és a szurkolósereg. A szünet utáni percekben kifejezetten rosszul kezdett az FTC... Sztanyiszlav Csercseszov cserékkel próbált frissíteni, rövid időn belül Vécsei Bálintot és Ryan Mmaee-t is pályára küldte, majd érkezett Marquinhos és Amer Gojak is, ám a Cz ekkor már lendületben volt, nem lehetett visszahozni a mérkőzést és szorossá tenni a kilencven percet. A hazaiaknál különösen a gaboni középpályás, Guélor Kanga villogott, nincs kizárva, hogy második gólját a forduló találatának választják meg.

A hátralévő fél órára már csak az volt a kérdés, megússza-e néggyel a Ferencváros, a pontszerzés esélye addigra elszállt, ám a zöld-fehérek becsületére váljon, így sem adták fel. Jobb oldali akció végén Kristoffer Zachariassen talált a hazaiak kapujába, arra mindenképpen jó volt a gól, hogy visszahozza valamelyest a ferencvárosiak önbecsülését, sőt a lefújást előtti pillanatokban Ryan Mmaee a lécre lőtte a labdát.

A Crvena zvezda a győzelmével versenyben maradt az első két hely egyikéért, a két csapat jövő csütörtökön Budapesten méri össze erejét, s ha a Groupama Arénában győzne a magyar bajnokcsapat, akkor talán a belgrádi vereség sem lenne annyira fájó, mint amennyire a lefújás utáni pillanatokban volt... 4–1

 

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Monaco (francia)–Trabzonspor (török) 3–1
(Ben Yedder 14., 45+2. – a másodikat 11-esből, Disasi 55., ill. Bakaszetasz 72.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Monaco
3 2 1 4–2 +2
6
2. FERENCVÁROS
3 2 1 5–6
–1
6
3. Crvena zvezda 3 1 2 5–4 +1
3
4. Trabzonspor 3 1 2 5–7 –2
3

*A csoportkör végén az egymás elleni mérleg dönt, addig azonban a gólkülönbség mérlegel, ezért vezeti a csoportot a Monaco.

A Nemzeti Sportot Belgrádból Borbola Bence, Árvai Károly (fotó) és Szabóky Zsolt (videó) tudósította.

EDDIGI EREDMÉNYEK, TELJES PROGRAM
1. FORDULÓ

Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2
2. FORDULÓ

Trabzonspor–Crvena zvezda 2–1
Monaco–Ferencváros 0–1
3. FORDULÓ

Crvena zvezda–Ferencváros 4–1
Monaco–Trabzonspor 3–1

4. FORDULÓ
október 13., csütörtök

21.00: Ferencváros–Crvena zvezda
21.00: Trabzonspor–Monaco
5. FORDULÓ
október 27., csütörtök

21.00: Ferencváros–Monaco
21.00: Crvena zvezda–Trabzonspor
6. FORDULÓ
november 3., csütörtök

18.45: Trabzonspor–Ferencváros
18.45: Monaco–Crvena zvezda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik