Itt a horvátok csodasorozata: az ötödik hosszabbításos győzelem egymás után

fbl TOPSHOTS Horizontal
A horvát kapus, Dominic Livakovic volt a brazilok elleni meccs hőse
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntőjében megszületett a torna eddigi legnagyobb szenzációja, ugyanis a toronymagas esélyesnek tartott brazil válogatott 1-1-es döntetlent követően 11-es párbajban kikapott a horvát csapattól. Az előző vb-n ezüstérmes csapat elképesztő sorozatban van, ugyanis folyamatosan nyeri meg párharcokat a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában.
Vágólapra másolva!

A horvátok a legutóbbi hat egyenes kieséses szakaszban rendezett vb-mérkőzésükből ötöt hosszabbítás után nyertek meg, egyedül a 2018-as vb-döntőt bukták el rendes játékidőben.

  • Zlatko Dalic csapata a 2018-as oroszországi világbajnokságon a nyolcaddöntőben 1-1-es döntetlent játszott a dán válogatottal, majd a 11-es párbajban 4-3-ra győzött.
  • Ezt követte az oroszok elleni negyeddöntő, amely 2-2-es végeredményt hozott, a tizenegyespárbajban pedig 4-3-ra nyertek a horvátok.
  • Az elődöntőben jöttek az angolok, akikkel rendes játékidőben 1-1-es döntetlent játszottak, majd a hosszabbításban Mario Mandzukic góljával 2-1-re nyerni tudtak.
A horvát kapus, Dominic Livakovic volt a brazilok elleni meccs hőse Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az oroszországi vb-döntőt aztán viszonylag simán bukták el a franciák ellen, de most a katari tornán ismét négy évvel ezelőtt önmagukat idézik.

  • A csoportból második helyen jutottak tovább, majd jött a nyolcaddöntőben a Japán elleni 11-es párbaj, amit 4-2-re megnyertek, ezt pedig most a brazilok elleni diadal követte.

Az elődöntőben a horvátok az argentinokkal vagy a hollandokkal találkoznak, de bármelyik csapat is lesz az ellenfél, jobb ha megpróbálja eldönteni a meccset 90 perc alatt, mert nagyon úgy tűnik, hogy ezt a horvát csapatot hosszabbítás után már nem lehet kiütni.