Brutális kiállítás, gyönyörű Neymar-gól, hatalmas PSG-égés - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates with teammates after scoring the opening goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Stade de Reims at the Parc des Princes stadium in Paris on January 29, 2023. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott a Reims csapatával.

A párizsiak a legutóbbi meccsükön hét gólt lőttek a kupában a hatodosztályú Pays de Cassel csapatának, azonban a bajnokságban korántsem szerepelnek bombaformában. Christophe Galtier együttese a 2023-as naptári évben már a Lens és a Rennes otthonában is kikapott, így a forduló előtt csak két pont volt a listavezető előnye.

Az első félidőben a PSG birtokolta többet a labdát, de a Reims sokkal veszélyesebben futballozott és csak Gianluigi Donnarummán múlt, hogy nem került hátrányba a párizsi csapat.

  • A PSG-nek az első félidőben csak egy lövési kísérlete volt, ilyenre legutóbb 2018 áprilisában volt példa egy St Etienne elleni meccsen.
A párizsi szurkolók a csapat játéka mellett Neymar éppségéért is aggódhattak Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Mivel akadozott a PSG játéka, Christophe Galtier a második félidőre pályára küldte az olasz válogatott Marco Verrattit.

Az 51. percben aztán egy rendkívül szerencsés góllal szerzett vezetést a PSG.

Lionel Messi 16 méteres lövése Juan Bernat hátát találta telibe, de a lecsorgó pont Neymar elé került, aki egy pimasz csellel elfektette a kivetődő Yehvann Dioufot, majd fölötte a kapu löbbölt.

Sokáig azonban nem örülhettek a párizsiak, ugyanis az 55. percben a csereként beállt Verratti brutálisan beleszállt a japán Ito Junya bokájába, majd hárompercnyi videózás után kiállították az olasz középpályást.

A PSG történetének három leggyorsabb kiállított cserejátékosa:

  • David Beckham 9 perc és 21 másodperc után
  • Layvin Kurzawa 12 perc és 46 másodperc után
  • Marco Verratti 13 perc és 15 másodperc után

A kiállítás után sokkal nyíltabb lett a meccs, mert az emberelőnyben futballozó Reims sokkal több kockázatot vállalt, így azonban nagyobb területek adódtak a párizsi támadók előtt. Egy gyors kontra végén Achraf Hakimi lőtt is egy gólt ziccerből, de a játékvezető les miatt nem adta meg a marokkói jobbhátvéd találatát.

Messi ezúttal nem villogott a párizsi csapatban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 83. percben Lionel Messi révén eldönthette volna a meccset a PSG. A hétszeres aranylabdás került remek helyzetbe, de a közeli lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

A hajrában a PSG már csak az eredmény tartására törekedett, a Reims pedig a 96. percben egyenlíteni tudott. Egy labdavesztés után Kamory Doumbia tálalt remek labdát Folarin Balogun elé, az Arsenaltól kölcsönkapott angol támadó pedig belőtte a ziccerét, és megszerezte szezonbeli 11 gólját.

Ligue 1, 20. forduló:
Paris Saint-Germain-Reims 1-1 (0-0)
gólszerző: Neymar (51.), Balogun (90+6.)
kiállítva: Verratti (59.)