Megint kirúgták Szoboszlaiék korábbi edzőjét

Jesse Marsch vereséggel mutatkozott be a Leicester kispadján
Vágólapra másolva!
A Nottingham Forest elleni vereséget követően a Premier League-ben szereplő Leeds United azonnali hatállyal menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt.

A 49 éves amerikai edző 2022 februárjában vette át az angol csapatot Marcelo Bielsa menesztése után. A szezon végén éppen csak bent tartotta a csapatot a PL-ben, a Leeds három ponttal előzte meg a már kieső Burnley-t.

Az idei szezonban sem lépett előre a csapat, 21 forduló alatt mindössze 18 pontot gyűjtöttek és csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a már kieső helyen álló Evertont. A Leeds legutóbb tavaly november 5-én nyert meccset a bajnokságban, akkor Bournemouth csapatát verték hazai pályán 4-3-ra.

Az új vezetőedzőt egyelőre nem nevezte meg a klubvezetés, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a következő meccsre Michael Skubala, Paco Gallardo és Chris Armas készíti fel a csapatot. A Leedsre nem vár könnyű hét: a csapat szerdán idegenben, vasárnap pedig hazai pályán játszik bajnoki meccset az egyre inkább formába lendülő Manchester Uniteddel.

Marsch éveken át a Red Bull csapatainál dolgozott: 2015-18 között a New York Red Bulls edzője volt, majd Európába áttelepülve előbb a Red Bull Salzburg, ezt követően pedig az RB Leipzig edzője lett. A két utóbbi csapatnál együtt dolgozott a magyar válogatott Szoboszlai Dominikkal is.