MLS: egészen őrült módszerrel csábítanák Amerikába Messit

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 18:26
null
Lionel Messi miatt összefogott a 29 MLS-klub (Fotó: Getty Images)
Szinte minden követ megmozgatnak az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) csapatai, hogy a ligába csábítsák a világbajnok és hétszeres aranylabdás Lionel Messit. A hírek szerint Párizsból elvágyódó argentin bizonyos feltételek teljesülése esetén Barcelonába is visszatérhetne, de az MLS-csapatok most összefogtak, hogy megszerezzék.

 

Mint ismert, Lionel Messi még nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a francia Paris Saint-Germainnel, így az argentin nyáron akár ismét szabadon igazolható labdarúgóvá válhat, ugyanakkor a hírek szerint a klub már dolgozik azon, hogy klasszisát a következő idényre is megtartsa.

A párizsi szurkolók viszont nem elégedettek a 35 éves játékos teljesítményével, pláne azok után, hogy a világbajnokságot követően a franciák számára sértő dalokat énekelt.

A Barcelona egyébként hajlandó lenne visszacsábítani Messit, de ehhez több feltételt is be kell tartania, így például a fizetéseken jelentősen csökkentenie kellene a katalánoknak.

Messit viszont szinte a világ minden pontján szívesen látnák, így például az észak-amerikai ligában, az MLS-ben is.

S hogy az amerikaiak nem csak a levegőbe beszélnek, azt bizonyítja, hogy a katalán Sport állítása szerint februárban úgy állapodott meg az MLS 29 csapata, hogy mindenki hozzájárulna az argentin klasszis fizetésének fedezéséhez.

A hírek szerint Messi David Beckham klubjában, az Inter Miamiban játszana, de a bajnokságra gyakorolt hatása nem csak a floridai klubnak, hanem az egész ligának óriási lökést adna a jegyeladások, illetve a közvetítési és marketingjogok szempontjából is.

A SportBible természetesen feltette a kérdést, mennyire lenne igazságos egy olyan liga, ahol az ellenfelek fizetik egy játékos bérét, ráadásul ha egy rivális miatt Messi megsérülne, azzal a játékos saját klubja befektetését is károsítaná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik