"Sokkolt, amit láttam" - a saját játékosait gyalázta Ronald Koeman

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga Santander soccer FC Barcelona Real Madrid CF La Liga Santander clasico derby Ronald Koeman Waist up One person Ronald Koeman head coach La Liga Santander match Camp Nou October Horizontal SPORT FOOTBALL PHOTO
Ronald Koeman head coach of Barcelona dejected during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 24, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koemant, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát sokkolta csapatának teljesítménye az Európa-bajnoki selejtezők első két mérkőzésén, és úgy véli, drasztikus javulásra van szüksége az együttesnek.

A 60 éves szakember most tért vissza a kispadra Louis van Gaal után, aki a decemberben véget ért katari világbajnokságot követően távozott.

A vírusfertőzés miatt némileg foghíjas holland keret múlt pénteken Párizsban 4-0-s vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes franciák vendégeként, majd a várakozásokhoz képest kis különbséggel, 3-0-ra verte Rotterdamban hétfő este a több mint 40 percig emberhátrányban futballozó Gibraltárt.

"Javulnunk kell, mert sokkolt, amit láttam" - jelentette ki Koeman, aki a hétfői győzelem ellenére nagyon csalódott volt, és nem is rejtette véka alá az érzéseit.

Ronald Koeman nagyon csalódott Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Nem volt túl jó hetünk, sok játékos megbetegedett, aztán súlyos vereséget szenvedtünk Franciaországban, de Gibraltár ellen sem volt elegendő, amit mutattunk. Csalódott vagyok, fizikálisan is sokkal jobbnak kellene lennünk, mert ez nagyon kevés" - nyilatkozta a játékosként 1988-ban Európa-bajnok szakember.

"Soha nem éltem még át ilyen egy hetet szövetségi kapitányként, és nagyon remélem, hogy többet nem is fordul elő" - tette hozzá.

A holland válogatott legközelebb júniusban, a Nemzetek Ligája négyes döntőjében érdekelt, melynek házigazdája is lesz. A hollandok Rotterdamban Horvátországgal játszanak június 14-én, majd a bronzéremért vagy a trófeáért küzdenek meg az olaszokkal vagy a spanyolokkal négy nappal később.

"Nagyon komoly ellenfelek várnak ránk, így fontos lenne, hogy teljes kerettel készülhessünk ellenük" - mondta erről Koeman.

A hollandoknál az első két Eb-selejtezőn a középpályás Frenkie de Jong hiányzott, Cody Gakpo és Matthijs De Ligt pedig nem tudott végigjátszani egy egész mérkőzést, ráadásul Memphis Depay megsérült.

"Akik viszont végig játszani tudtak, azok egyszerűen nem teljesítettek elég jól" - jelentette ki a kapitány.