Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol vs. olasz – melyik Európa-liga-döntős menüsora a nyerő?

default user icon
MME
Ma igazán nagyszabású futballtörténeti esemény színhelye lesz a Puskás Aréna: az Európa-liga döntőjében az olasz Roma és a spanyol Sevilla csapata csap össze. Az Aréna zöld gyepéről sejtésünk sincs, ki viszi el a kupát, de a konyhaművészet terén tehetünk egy próbát: nálatok az olasz vagy a spanyol gasztronómia a nyerő? Nézzünk egy-egy menüsort a két nemzet legnépszerűbb receptjeiből!

Rizottó és paella, profiterol és churros, minestrone és gazpacho – az olasz és a spanyol konyha emblematikus fogásai ezek. A fix közös pont a fő alapanyagokban van: az egyikben a rizs, a másikban az égetett tészta, a harmadikban a paradicsom – ám az elkészítési metódusuk, így az ízviláguk is merőben más. A két mediterrán ország egy-egy kiváló focicsapata az Európa-liga döntőjében csap ma össze a Puskás Arénában, és bár a mérkőzés kimeneteléről még csak sejtéseink sincsenek, arra gondoltunk, megnézzük, vajon gasztróban melyik lesz a nyerő! Írjátok meg kommentben, melyik menüt főznétek – vagy egyszerűen csak ennétek – meg szívesen, akár már ma este!

OLASZ MENÜSOR – FORZA ROMA!

MINESTRONE >>> 

rizottó >>>

profiterol >>>

SPANYOL MENÜSOR – VAMOS SEVILLA!

ANDALÚZ GAZPACHO >>>  

PAELLA >>> 

CHURROS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss