Fucsovics az első játszmában nagyot küzdött, de kikapott

Vágólapra másolva!
2023.05.31. 23:24
null
Fucsovics megizzasztotta a szerbet (Fotó: Getty Images)
A Párizsban zajló salakpályás nemzetközi nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros férfi egyesének második fordulójában a világranglistán 83. helyen álló Fucsovics Márton az első, másfél óráig tartó játszmában rövidítésre kényszerítette a viadal egyik nagy esélyesének tartott szerb Novak Djokovicsot, aki 2 óra 44 perc alatt, három szettben jutott a legjobb 32 közé.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS (49 600 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Novak Djokovics (szerb, 3.)–Fucsovics Márton 7:6 (7–2), 6:0, 6:3

Ötödik alkalommal találkozott egymással Novak Djokovics és Fucsovics Márton, de először csaptak össze salakon, amely nem feltétlenül tartozik a szerb klasszis kedvenc borításai közé – legalábbis, ha a megnyert Grand Slam-tornák számát nézzük, hiszen a párizsi GS-n csupán kétszer diadalmaskodott. Ezzel szemben hamar elhúzott 3:0-ra az első játszmában, ám az eredmény a legkevésbé sem tükrözte a pályán mutatott játékot. Ugyanis Fucsovics ekkor alaposan megizzasztotta Djokovicsot, s szinte alig akadt könnyű pont az első játszmában, amelyben egyébként a szerb már 4:1-re és 5:2-re is vezetett. A magyar éljátékos viszont csak ekkor kapcsolt igazán magasabb fokozatba, előbb visszabrékelte Djokovicsot, aztán semmire hozta az adogatását, és az egyenlítése után kiharcolta a rövidítést. Hiába azonban a közönségszórakoztató játék és a gyönyörű pontok sokasága Fucsovicstól, a rövidítésre elfogyott a magyar fiú, így Djokovics 88 perc alatt megnyerte az első játszmát. 7:6 (7–2)

A MECCS LEGSZEBB PONTJA

Ekkor már újabb hosszú estére kezdtünk lélekben felkészülni, hiszen nagyon úgy festett, hogy Fucsovics most először talán elcsípheti a szerbet, ám a meccs hátralévő része nem tartott még egyszer másfél óráig.

A második játszmára ugyanis egyrészt rendkívül feljavult Djokovics játéka, alig ütött ki nem kényszerített hibát, és gyakorlatilag megszüntette Fucsovics második szervák utáni játékát, a magyar pedig eközben közel ugyanannyit hibázott a 35 percig tartó, 6:0-val záruló játszmában, mint a majd' háromszor annyi ideig tartó első szettben. A harmadik felvonás gyors brékváltással indult – azaz Fucsovics hét elvesztett játék után iratkozott fel ismét a táblára –, és ugyan Fucsovics 2:1-re még vezetett a szetten belül, ám innentől fogva megint a szerb klasszis akarata érvényesült. Djokovics nem engedett több adogatójátékot Fucsovicsnak, így nem is volt kérdés, hogy ez a meccs háromszettes szerb győzelmet hoz, még akkor sem, ha a végén Fucsovics is brékelt egyet. 6:3

ÖSSZEFOGLALÓ

A világranglista 83. helyén álló Fucsovics az első játszmában kiválóan játszott, ám végül játszmagyőzelem nélkül kapott ki a korábbi világelsőtől, aki sorozatban 18. alkalommal jut be a Roland Garroson a harmadik fordulóba, ahol ezúttal a spanyol Alejandro Davidovich lesz az ellenfele.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik