Vágólapra másolva!
A Ferencváros 8-4-es vereséget szenvedett a címvédő olasz Pro Reccótól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében, így az 5-8. helyért folytatja szereplését.

A két együttes sorozatban a harmadik kiírásban került szembe egymással, 2021-ben a döntőben, tavaly az elődöntőben diadalmaskodott az olasz sztárcsapat, amely zsinórban a harmadik, összességében pedig a 11. sikerére hajt.

Két bombagóllal indult a találkozó, a Ferencváros szerezte meg a vezetést Danyiil Merkulov hatalmas lövésével, majd a túloldalon Andrea Fondelli volt kíméletlen. A Recco Thomas Hallock centergóljával került előnybe, azután pedig a korábban a zöld-fehérekkel és a Szolnokkal is BL-győztes Aaron Younger váltott gólra egy fórt. Az FTC Vigvári Vendel "hősies" centergóljával szépített, előnyben azonban nem találta az ellenszert az olaszok védekezésére.

A második negyed a második Younger-góllal indult, a túloldalon viszont az ötödik és a hatodik ferencvárosi előny is kimaradt. Az olaszok a tavalyi nyolcas döntő legértékesebb játékosának választott Giacomo Cannella emberelőnyös góljával növelték előnyüket, majd Francesco Di Fulvio úszott meg, de Vogel Soma védte a ziccert.

Nem tudott csodát tenni, kikapott a Reccótól a Ferencváros a BL-ben Forrás: fradi.hu

A Ferencváros rossz emberelőnyös sorozatát és gólcsendjét Fekete Gergő törte meg a harmadik negyed elején, majd Merkulov közvetlen közelről értékesített egy dupla fórt, ezzel minimálisra csökkente a különbséget a magyar bajnok (5-4). Az olaszokat magyar légiósuk, Zalánki Gergő mozdította el kisebb holtpontjukról egy hálószaggató bombával, a túloldalon Sztilianosz Argiropulosz viszont előnyben gyengén lőtt. Pillanatokkal később újra mélyre került az FTC, megint Zalánki volt a "hóhér": elemi erővel pattintotta a vízről a léc alá a labdát (7-4).

A zárónegyedben két és fél perc után emberelőnyt kapott a Recco, de az időkérés után kihagyta a "meccslabdát". A Ferencváros játékában azonban nem volt benne az egyenlítés, ráadásul Nicholas Presciutti egy világklasszis ejtéssel végleg eldöntötte a meccset (8-4).

A magyar bajnok és kupagyőztes - amely 2019-ben megnyerte a sorozatot, 2021-ben ezüst-, tavaly pedig bronzérmes volt - a szerdai negyeddöntőben nem igazán tudta megszorongatni a Zalánki Gergővel felálló, világválogatott erősségű ellenfelét, így egymást követő harmadik szezonjában is a alulmaradt a Reccóval szemben a végjátékban.

Varga Zsolt együttese csütörtökön a helyosztó első fordulójában a szintén olasz Bresciával találkozik.

Eredmény:
férfi vízilabda BL, negyeddöntő:
Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 8-4 (3-2, 2-0, 2-2, 1-0)
gólszerzők: Younger, Zalánki 2-2, Fondelli, Hallock, Cannella, Presciutti 1-1, illetve Merkulov 2, Vigvári Ve., Fekete 1