NB I: Varga Barnabás aláírt az FTC-hez, Baráth végleg a zöld-fehéreké – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.01. 16:33
null
Az NB I gólkirálya, Varga Barnabás az FTC-nél folytatja (Fotó:<a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/magyar-valogatott-golkirallyal-erositettunk" target="_blank"> fradi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosi TC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a Paksi FC gólkirályi címet szerző magyar válogatott csatárát, Varga Barnabást, illetve kölcsön után végleg megszerezte a Debreceni VSC középpályását, Baráth Pétert.


Mint arról már az NB I utolsó fordulója előtt beszámoltunk,
a 26 góllal NB I-es gólkirályi címet szerző paksi támadó, Varga Barnabás is szerepel az FTC kiszemeltjei között, ám a zöld-fehérek most hivatalos honlapjukon erősítették meg, hogy megszerezték a tolnaiak magyar válogatott támadóját.

Varga iránt három klub is konkrét ajánlatot tett, de hiába szól 2025-ig a szerződése a Transfermarkt által 750 ezer euróra taksált csatárnak, nem tölti ki azt, hiszen az FTC kivásárolta őt.

Varga Barnabás a Lurkó UFC-nél kezdte pályafutását, majd Szombathelyről egy ausztriai kitérővel igazolt Gyirmótra, melynél a 2020–2021-es évadot 15, a 2021–2022-est 13 góllal zárta, ezt követően tavaly nyáron érkezett Paksra, ahol az NB I-ben és a Magyar Kupában 36 meccsen 29-szer volt eredményes.

Az FTC élt opciós jogával és végleg megszerezte Baráth Pétert a DVSC-től (Fotó: fradi.hu)
Az FTC élt opciós jogával és végleg megszerezte Baráth Pétert a DVSC-től (Fotó: fradi.hu)

 

Amit beharangoztunk, azt most a Ferencvárosi bejelentette: végleg megvásárolta a DVSC-től télen kölcsönvett magyar válogatott középpályás, Baráth Péter játékjogát.

A 21 éves Baráth Pétert télen kisebb sérülése ellenére szerezte meg az FTC, a játékos a sérülésből felépülve nyolc mérkőzésen lépett pályára, melyeken teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot a végleges szerződtetéséről.

A középpályás 2020 januárjában mutatkozott be az NB I-ben, azóta 91 meccsen kilenc gól és 12 gólpassz fűződik a nevéhez.

Baráth piaci értékét a Transfermarkt 1 millió euróra becsüli.

A NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC – kölcsön után végleg), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Carlos Strandberg (svéd-mozambiki, Asz-Szajlija SC – Katar), Arszen Zaharjan (orosz, Dinamo Moszkva – Oroszország)
Távozók: Adnan Kovacevic (bosnyák)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése), Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zsejko Gavrics (szerb, DAC – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Iyinbor Patrik (Vasas), Varga Ádám (KTE), Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik