A Manchester City már a 13. másodpercben csodagólt lőtt az FA-kupa-döntőben - videó

775981944 fbl Horizontal
Manchester City's German midfielder Ilkay Gundogan shoots to score the early opening goal during the English FA Cup final football match between Manchester City and Manchester United at Wembley stadium, in London, on June 3, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa döntőben a bajnok Manchester City a városi rivális Manchester United csapatával találkozott a Wembley Stadionban. A találkozó rémálomszerűen indult a United számára, ugyanis Pep Guardiola csapata már a 13. másodpercben megszerezte a vezetést egy hatalmas bombagóllal.

A Manchester City elképesztő tempóban kezdte a találkozót, és már a középkezdés után, a 13. másodpercben megszerezte a vezetést. Egy előreívelés után Kevin De Bruyne vívott fejpárbajt Victor Lindelöffel, a svéd védő azonban középre fejelte ki a labdát, az érkező İlkay Gündoğan pedig kapásból, 19 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba.

  • Gündoğan 13. másodpercben lőtt gólja az FA-kupa-döntők történetének leggyorsabb gólja lett. Az eddigi rekorder a korábbi francia válogatott Louis Saha volt, aki az Everton játékosaként a 25. másodpercben találta be a Chelsea elleni 2009-es fináléban.