Vágólapra másolva!
A Manchester United és a Liverpool ismét egyesíti erőit, hogy megpróbálják végleg eltüntetni a lelátókról azokat az elemeket, és elhallgattatni azokat a hangokat, akik a két klub történetének legsúlyosabb tragédiáját használják fel az ellenfél megalázására.

A március 17-i Manchester United - Liverpool FA-kupa mérkőzésen ismét előkerült a téma, ami ellen már megpróbált korábban fellépni a két klub: a két szurkolótábor ugyanis ismét az ellenfél történetének legsúlyosabb tragédiáját felhasználva igyekezett minél súlyosabb lelki sebeket okozni. A MU-tábor a 96 liverpooli halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédiáról, míg a Pool-szektor az 1958-as müncheni légikatasztrófáról óbégatott. Ez utóbbiban 23-an haltak meg, szinte a teljes akkor United-csapat életét vesztette.

Az előző idényben Erik Ten Hag és Jürgen Klopp már kiadott egy közös nyilatkozatot, amelyben elítélték az ilyen viselkedést, de láthatóan nem lett sok foganatja. A mostani kupameccset követően, ami után két drukkert letartóztattak, többeket pedig kitiltottak a stadionban, ismét előkerült a téma.

Ezúttal egy közleménynél többet igyekeznek tenni a klubok: az egykori manchesteri védő, Wes Brown, és a legendás liverpooli csapatkapitány, Phil Thompson előadásokat tart manchesteri és liverpooli iskolákban, amelyekben elmondják, mint jelentett a tragédia a két klub történetében. Az előadásokat a MU és a Pool alapítványai szervezik.

Most mindenki abban bízik, hogy az április 7-i United-Liverpool meccs kezdetéig mindenkihez eljut az üzenet

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.