Vágólapra másolva!
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros edzője elmondta, csak a saját csapatára és a lehető legjobb felkészülésre koncentrál a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt. A harmadik selejtezőkör továbbjutója egy lépésre kerül BL főtáblájától. A Qarabag elleni párharcot 1-1-ről folytatják a felek kedd este.

Csercseszov a meccs előtti sajtótájékoztatón dicsérte az ellenfelet, amelybe több játékos is visszatérhet majd. „Ha egyes játékosokat ki kell hagyni, annak természetesen lehet szerepe a csapat játékában, de a Qarabag játékosai nagyon jók, hamar újra játékba fognak lendülni, ami segíthet nekik, de a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni" – mondta Csercseszov, aki hozzátette, a nemzetközi meccsek visszavágóin azért lehet jobb a Fradi, mert a második meccsre van több idő felkészülni, lehet elemezni az első meccsen történteket, de a cél, hogy „minden meccsen jobbak és jobbak legyünk".

A csapattal kapcsolatban elmondta, Wingo már a csapattal készül, Ryan Mmaee várhatóan leülhet majd a kispadra, de ő azért nem utazhatott Azerbajdzsánba, mert a Covid miatti beutazási feltételeknek nem felelt meg tökéletesen. Mats Knoester hétfőn már edzett a csapattal, míg Sammy Mmaee külön edzett, de kedden talán kaphat majd szerepet.

Sztanyiszlav Csercseszov csak a saját csapatával foglalkozik Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Védekezésben és támadásban is fejlődnünk kell, mert van még potenciál a csapatban. Arra kell koncentrálni, hogy tudjuk a megfelelő szintet tartani a lehető leghosszabb ideig. Annak örülök, hogy a lehető legtovább képesek a játékosok a megfelelő színvonalon teljesíteni. A holnapi meccsel kapcsolatban nem a múltból akarok kiindulni, nem számít, korábban ki mennyit birtokolta a labdát, a pályán derül ki, melyik csapat akarata érvényesül majd, a győzelem nem azon múlik, kinél mennyit lesz a labda" – mondta Csercseszov, aki annak is örül, hogy fizikálisan egyre jobb állapotban van a Fradi, de az edzőtáborokban nem tudtak tökéletes munkát végezni, mert sokan hiányoztak a válogatott vagy éppen betegségek, sérülések miatt.

Az orosz edző azzal zárt, hogy minden eshetőségre fel van készülve a csapata, de azt nem árulta el, hogy készül-e a csapat külön a tizenegyesekre.

A csapat játékosa, Vécsei Bálint is dicsérte az ellenfelet, de a szurkolók segítségével bízik a továbbjutásban.

Vécsei Bálint szerint jót tett a rövid szünet a csapatnak Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Erős csapat a Qarabag, amely sikeresen vett már hasonló akadályokat, de mi is ide tartozunk. Láthattuk, hogy erős a támadójátékuk, de mi leszünk hazai pályán, ami hatalmas előnyt jelent majd, bízunk a továbbjutásban. A támadójátékuk kiemelkedő, de hátul sebezhetőek. Nekünk is jó támadóink vannak, akik gyorsak, így kontrákból, de akár felállt védelem ellen is tudunk játszani. Meglátjuk, mi lesz, lehet, ők akarnak majd kontrázni ezúttal, de fel vagyunk készülve" – mondta Vécsei, aki szerint jót tett a hétvégi szünet a csapatnak.

„Úgy érzem, jót tett, hogy hétvégén nem kellett játszanunk, az utazás után fizikailag és mentálisan is fel tudtunk készülni a keddi meccsre. Tudjuk, mi a tét, szeretnénk beleadni mindent, de nyugodtnak kell maradnunk, bármi is az állás. Szeretnénk, ha látnák rajtunk a tüzet, és azt, hogy beleadunk mindent, de ezzel nem lehet gond hazai pályán a szurkolóinkkal, minden ideális lesz kedden."

Vécsei Bálint és Sztanyiszlav Csercseszov Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mostani párharc keddi visszavágója - melyet az M4 Sport közvetít - 20 órától 1-1-es állásról indul a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, ahol a cseh Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharcának továbbjutójával találkozik. A vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába, ahol az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapásának győztesével találkozik.

Az már eldőlt, hogy mindkét csapat csoportkörben szerepelhet ebben az idényben, legrosszabb esetben - két vesztes párharc esetén - a Konferencia-ligában.