NL: Én vagyok a megfelelő ember Anglia irányítására a vb-n – Southgate

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.26. 10:39
null
Harry Kane (kékben) és Gündogan is a szép búcsúért küzd majd (Fotó: AFP)
Anglia kiesett, Németország pedig a harmadik helyről várja a Nemzetek Ligája utolsó fordulóját. Mindkét csapat  csalódott, de győzelemmel zárná a sorozatot.

A Nemzetek Ligája-sorozat rajtja előtt Anglia és Németország sem gondolta volna, hogy egy fordulóval a zárás előtt már egyikük sem lesz harcban a csoport első helyéért – sőt, az angolok már kiestek a B-ligába. Németország legjobb esetben a csoport második helyén végezhet, ám ehhez a magyarok segítsége is kell az olaszok ellen. Angliában hatalmas a csalódottság a szerepés miatt, az együttes öt mérkőzés után nyeretlenül, egy szerzett góllal áll az utolsó helyen. Az országban egyre több szurkoló kérdőjelezi meg Gareth South­gate alkalmasságát a válogatott irányítására.

„Egyértelmű, én vagyok a megfelelő ember Anglia irányítására a katari világbajnokságon – nyilatkozta a szövetségi kapitány a Sky Sportsnak. – Hiába szenvedtünk vereséget legutóbb Olaszországtól, a teljesítményünk rendben volt. Németország ellen győzelemmel akarjuk megajándékozni szurkolóinkat.”

Az angol válogatott Gareth Southgate irányításával a mieink elleni 0–4 után az olaszoktól is kikapott, de a kapitány továbbra is bízik magában (Fotó: AFP)
Az angol válogatott Gareth Southgate irányításával a mieink elleni 0–4 után az olaszoktól is kikapott, de a kapitány továbbra is bízik magában (Fotó: AFP)

 

Ebben a legnagyobb szerep Harry Kane-re hárulhat. A 73-szoros angol válogatott csatár azonban nincs jó formában, legutóbbi hat válogatott mérkőzésén csupán egy gólt szerzett, azt is 11-esből. A Tottenham futballistája szerint az utóbbi idők rossz eredményei ellenére az együttes jól fog szerepelni a vb-n.

„Nem kell pánikba esni – mondta a Sky Sportsnak. – Megértem a szurkolók dühét, ám ígérem, még fejlődünk. Tudom, hogy a németek ellen ott lesznek mögöttünk a Wembley-ben, s attól függetlenül, hogy mi történt a Nemzetek Ligájában, izgatottak a világbajnokság miatt.”

Ami a másik oldalt illeti, a németek Antonio Rüdiger (eltiltás) és Lukas Nmecha (sérülés) játékára nem számíthatnak, ám a magyarok ellen alig több mint húsz percet kapó Jamal Musiala főszereplő lehet.

„Megvan benne a tudás, hogy a támadóharmadban kulcspasszokat adjon – mondta róla Hans-Dieter Flick, a németek szövetségi kapitánya a sport.de oldalnak. – Jól jött volna a magyarok ellen az első félidőben, ám kisebb sérülés miatt csak csere volt. Rendre higgadt a tizenhatoson belül, jól passzol és lő, remélem, hétfőn a Wembley-ben is megvillan. Győzni akarunk.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA

3. CSOPORT
6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő
20.45:
Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Anglia–Németország (Tv: Spíler2)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia 5 2 3 1–7 –6 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik