Női kosár-vb: interjú közben verekedett össze két játékos – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 12:35
Két mali játékos összeverekedett a Szerbiától elszenvedett vereség után az Ausztráliában zajló női kosárlabda-világbajnokságon – a nemzetközi szövetség (FIBA) vizsgálatot indított a még hétfőn történt incidens ügyében.

A szerb televíziósok éppen a Szerbia 81–68-as győzelmével végződő mérkőzés legjobbjának megválasztott Szasa Csadjo értékelő interjúját rögzítették a vegyes zónában, amikor a háttérben Salimatou Kourouma és Kamite Elisabeth Dabou, a mali válogatott két játékosa egymásnak esett. a Szerbia 81–68-as győzelmével végződő mérkőzés legjobbjának megválasztott Szasa Csadjo értékelő interjúját rögzítették a vegyes zónában, amikor a háttérben Salimatou Kourouma és Kamite Elisabeth Dabou, a mali válogatott két játékosa egymásnak esett.

Kourouma a Stade Malien kosárlabdázója, Dabou egy másik klub, a Centre Dorinthie Basket játékosa.

„A FIBA vizsgálatot indított, annak befejeztével az eset súlyának megfelelő fegyelmi határozat születik” – közölte a nemzetközi szövetség.

Nos, a vizsgálat nyilvánvalóan nem zárult még le, hiszen a bunyó másnapján mindketten pályára léptek a csapat utolsó, Kanada elleni mérkőzésén – Kourouma 9, Dabou 6 pontot szerzett a 88–65-re elveszített meccsen.

A világranglista 37. helyén jegyzett, egyszeres Afrika-bajnok, korábban egy világbajnokságon szereplő Mali a visszalépő Nigéria helyére ugrott be a vb-mezőnybe, és mind az öt csoportmérkőzését elveszítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik