Vb 2022: „Horvátország megmutatta, ki b...ott meg kit”

Vágólapra másolva!
2022.11.27. 20:14
null
Kramaric sem fogta vissza magát (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Horvátország 4–1-re legyőzte Kanadát a labdarúgó-világbajnokság F-csoportjában. A győzelemmel a horvátok elégtételt éreznek, miután a belgák elleni vereség után a kanadai kapitány túlzott magabiztossággal, csúnya kifejezést használva próbálja meg növelni a harci kedvet.

 

A két gólt szerző Andrej Kramaric sem ment el szó nélkül az eset mellett a győztes meccs után: „Szeretnék köszönetet mondani a kanadai kapitánynak a motivációért. A végén Horvátország megmutatta, ki b...ott meg kit.”

John Herdman, a kanadaiak angol kapitánya is megkapta a kérdést: „Nem volt tiszteletlenség. Kicsit összeszedettebb is lehettem volna, ez a tanulság, de lenyelem ezt a kellemetlenséget.”

„Nem találkoztam Herdmannal a meccs után – mondta már Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya. – Én mindig gratulálok a győztesnek, de ő most nem volt jelen. Neki ez a szokása. Nyilvánvalóan őrült, és biztosan időbe telik, hogy megtanuljon dolgokat.”

„Nagy nyomás volt rajtunk, azonban az este remekül alakult, és most valamivel már könnyebb – fogalmazott a horvátok belső védője, Dejan Lovren az index.hr oldalán. – Ez a három pont roppant fontos a csoportban a továbbiakat tekintve. Az első öt percet leszámítva fantasztikus munkát végeztünk. Bealudtunk az elején, nem fókuszáltunk kellő módon. Idővel sikerült megváltoztatnunk a játék menetét, és a félidőben átbeszéltük a dolgokat. Tudtuk, hogy nekem és Joskónak is többre van szükségünk, végül minden fenomenálisra sikerült. Láthatjuk, mindenki azt mondta, hogy Marokkó könnyű ellenfél, aztán Belgium ellen is megmutatták, mire képesek. Most rajtunk múlik a sorsunk a belgákkal szemben, nem lesz könnyű, de nagy a motivációnk.”

„A nagy csapatokat is érhetik meglepetések, bárki kaphat gólt, de Horvátország megmutatta, hogy jó futballra képes, amikor szükség van rá – mondta Marko Livaja. – A gólom? A néhai apukámnak ajánlom. Nagyon kötődtem hozzá, így sokszor nem könnyű, de vannak ilyen pillanatok az életben, és tovább kell lépni. Amikor gyerekként elkezdesz játszani gólokról álmodsz. De még nincs itt a vége, a belgák ellen is meg kell mutatnunk.”

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT

Horvátország–Kanada 4–1 (2-1)
Al-Rajjan,Kalifa Nemzetközi Stadion,44 374 néző. Vezette: Matonte (uruguayi)
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (B. Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 73.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 73.), Eustaquio (Ismaël Koné, a szünetben), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, a szünetben), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman
Gólszerző:
Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (90+4.), ill. A. Davies (2.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Horvátország2114–1+34
2. Marokkó2112–0+24
3. Belgium2111–2–13
4. Kanada221–5–40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik