A FIFA már a 2026-os vébét is tönkre akarja tenni - itt vannak az idióta szabálymódosítások

HORIZONTAL fbl FOOTBALL ILLUSTRATION FIFA LOGO REFEREE SPORTS SHIRT EMBROIDERED BADGE
A FIFA újabb szabályváltozásokat tervez
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azt fontolgatja, hogy a négy év múlva esedékes, 48 csapatos világbajnokságon döntetlen esetén tizenegyesrúgások döntsenek, a nyertes még egy pontot kapna.
Vágólapra másolva!

2026-os tornán már 48 válogatott játszik majd az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában. A bővítés nyertesei elsősorban az ázsiai és az afrikai országok.

A 2026-os torna formátuma szerint háromcsapatos csoportok lesznek, amelyekből két együttes jut tovább a kieséses szakaszba.

A The Athletic hivatkozva a Nemzeti Sport azt írja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) eközben újabb csavart fontolgat, e szerint 2026-ban a csoportkörben döntetlen esetén – hosszabbítás nélkül – tizenegyespárbajt rendeznének a csapatok között, melynek nyertese pluszponttal gazdagodna. Az sincs kizárva, hogy a tizenegyeseket még a meccsek előtt rúgják, így a két együttes már abban a tudatban lép pályára, melyikük kap két pontot döntetlen esetén. Sőt, az is felvetődött, hogy inkább négycsapatos csoportok legyenek.

A FIFA újabb szabályváltozásokat tervez Forrás: AFP/Denis Charlet

A FIFA hivatalosan nem reagált az értesülésekre. A The Athletic egyébként a Dortmund és a Bayern München korábbi vezetőedzőjét, Ottmar Hitzfeldet idézi, aki néhány éve filozofált a háromcsapatos csoportokról, szerinte ez jó lebonyolítási rendszer lenne, mert az utolsó csoportkör általában unalmas, ugyanis addigra az igazán nagy csapatok már biztosan továbbjutnak.

Ez a mostani torna esetében biztosan nem igaz, hiszen a kedden kezdődő csoportkörnek úgy vágtunk neki, hogy csak két csapatnak (Kanada, Katar) nem volt esélye a továbbjutásra, négy éve viszont hat ilyen együttes is volt.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!