Vb 2022: a pályára dobott taktikai utasítás a dánok továbbjutásába kerülhetett

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 17:00
null
Graham Arnold öröme a továbbjutás pillanatában (Fotó: Getty Images)
Az ausztrálok lecsaphattak a dánok által a pályára papíron küldött taktikai utasításra szerdán, a két csapat sorsdöntő labdarúgó-világbajnoki csoportmérkőzésén.

A D-csoportban Ausztrália Mathew Leckie 60. percben esett góljával 1–0-ra legyőzte Dániát, így a kvartett második helyét megszerezve jutott a legjobb 16 közé. A dánok nagyon küzdöttek a végjátékban, de nem sikerült az egyenlítés, így búcsúztak a tornától.

A The Guardian figyelt fel a végjátékban történt meglehetősen furcsa jelenetsorra, amelyről felvétel is készült. Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány a 69. percben kettőt is cserélt, Andreas Cornelius, valamaint Robert Skov érkezett a pályára. Utóbbi egy darab papírral a kezében állt be, amelyet átadott Christian Eriksennek – a csapatkapitány elolvasta az üzenetet. Jól látható, hogy hamarosan az ausztrál szakmai stáb egyik tagja Andrew Clark papírdarabot vizsgál, majd Graham Arnold szövetségi kapitánnyal és René Meulensteen edzővel tanácskozik. Két perccel később Arnold lecserélte Riley McGree középpályást és a helyére hátvédet, Bailey Wrightot küldte, ezzel kialakítva az ötvédős rendszert.

Adam Jones szurkoló azt állítja, hogy a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, és a teljes eseménysort látta: „A hetvenedik perc környékén jegyzetet küldött a dán menedzser. Eriksenhez került a papír, aki aztán Höjbjergnek adta azt. Höjbjerg a földre dobta, Mitch Duke odarohant, felvette, átadta »Arnie-nak«, aki azonnal szólt Wrightnak, hogy melegítsen.”

Konkrét bizonyíték nincs arra, hogy valóban a dánok cetlije jutott-e el az ausztrálokhoz, mindazonáltal Graham Arnold mérkőzést követő nyilatkozata is sokat sejtető: „Két csatáruk volt a pályán, tudtam, hogy elkezdenek hosszú labdákat megjátszani. Ezért küldtem fel Bailey Wrightot ötödik védőnek, szükségünk volt rá, hogy jobban kezeljük az indításokat és a keresztpasszokat.”

Frissítés!
Időközben a Redditen előkerült az a felvétel, amelyen az látható, ahogyan Mitchell Duke felveszi a pályára dobott cetlit, és leszalad vele a pályáról, hogy odaadja a szövetségi kapitánynak:

D-CSOPORT
November 22., 14.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Dánia–Tunézia0–0
November 22., 20.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Franciaország–Ausztrália4–1
November 26., 11.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Tunézia–Ausztrália0–1
November 26., 17.00
Doha,
974 Stadion
Franciaország–Dánia2–1
November 30., 16.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Tunézia–Franciaország1–0
November 30., 16.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Ausztrália–Dánia1–0
A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország3216–3+36
2. Ausztrália3213–4–16
3. Tunézia31111–104
4. Dánia3121–3–21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik