Megvan a Super Bowl párosítása

Amfoot TOPSHOTS Horizontal TROPHY SUPERBOWL AMERICAN FOOTBALL ILLUSTRATION CLOSE-UP
The Vince Lombardi Trophy is seen ahead of Super Bowl LVI between the Los Angeles Rams and the Cincinnati Bengals at SoFi Stadium in Inglewood, California, on February 13, 2022. (Photo by Frederic J. Brown / AFP)
Vágólapra másolva!
Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles döntőt fognak rendezni az észak-amerikai profi amerikaifoci-bajnokságban, azaz az NFL-ben.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalra virradóra előbb a Nemzeti Főcsoport (NFC) fináléját rendezték meg, amelyben a 2017-es bajnok, az idei alapszakaszt megnyerő Philadelphia Eagles nagyon simán verte 31-7-re a San Francisco 49ers csapatát. A találkozó tulajdonképpen az első negyedben, 7-0-s Eagles-vezetésnél eldőlt, amikor Haason Reddick egy sack során úgy megütötte a 49ers irányítóját, Brock Purdyt, hogy az nem tudta folytatni a játékot.

A 23 éves irányító eddigi hét meccsén veretlen volt a csapatával, a helyére beálló negyedik számó friscói QB, Josh Johnson pedig ezen a szinten súlytalan volt. Bár a Niners még kiegyenlített, a folytatásban csak a hazai győzelem különbsége volt a kérdés.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) a 2019-es bajnok (és a 2020-as döntőt elveszőt) Kansas City Chiefs a Cincinnati Bengalst fogadta. Egy évvel korábban ugyanebben a párosításban a Bengals győzött, és a hazaiak sztárirányítója, Patrick Mahoms még soha nem tudott győzni Joe Burrow ellen. A két csapat ezúttal is fej-fej mellett haladt végig, mígnem fél perccel a meccs vége előtt 20-20-as állásnál a Bengals védője, Ossai teljesen fölöslegesen, már a játéktéren kívül arrébb lökte Mahomest, ami 15 yardos büntetést eredményezett, azaz ennyivel közelebb került a gólvonalhoz a Chiefs, és Harrison Butker be is rúgta a győztes mezőnygólt.

Eredmények, NFL, rájátszás:
Főcsoportdöntők:
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Cincinnati Bengals (2.) 23–20
NFC
Philadelphia Eagles (1.)–San Francisco 49ers (2.) 31–7