Kézilabda: a Szeged korábbi játékosa távozik a válogatott éléről

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 10:30
null
Roberto Porrondo (Fotó: NS-archív)
Roberto García Parrondo, az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, a Pick Szeged korábbi kézilabdázója, távozik posztjáról, ugyanis a szakvezető szerződését nem hosszabbítja meg a szövetség.

2019-ben került az egyiptomi válogatott élére Roberto García Parrondo, aki a csapattal olimpiai negyedik helyet ért el 2021-ben, világbajnokságon pedig kétszer is hetedik helyezést szerzett az afrikai csapat élén.

A szövetség döntésében közrejátszott, hogy Parrondo a németMelsungen csapatánál is vezetőedző, amely csapatnál 2025-ig meghosszabbította szerződését a 2023-as világbajnokság előtt.

Az egyiptomiak azonban főállású kapitányt szeretnének.

„Parrondo szerződése lejárt a világbajnoksággal, és nem hosszabbítjuk meg. Tavaly megpróbáltuk elérni nála, hogy legyen főállású kapitány, de sajnos három héttel a vébé előtt hosszabbított a Melsungennel. Azért sem folytatjuk a közös munkát, mert nem érte el a célként kitűzött négy közé jutást. A jövőre is vannak céljaink, amelyeket csak úgy érhetünk el, ha főállású kapitányt alkalmazunk” indokolta a döntést az egyiptomi szövetség főtitkára, Amr Szalah.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik