Videó: Szoboszlai gólját nem jelölte az UEFA a legszebbek közé

Vágólapra másolva!
2023.03.29. 13:25
null
Szoboszlai (10) lő, gól! Bár az UEFA-nál ezt valószínűleg nem látták (Fotó: Földi Imre)
Meglehetős hiányérzete lehet a magyar futballszurkolónak, ha rápillant a 2024-es Eb-selejtezősorozat kedden véget ért második fordulójából az UEFA által legszebbnek választott gólok listájára: Szoboszlai Dominik bolgárok ellen lőtt csodálatos szabadrúgásgólja ugyanis kimaradt a felsorolásból. Nem elvitatva a négyes listára került gólok szépségét, az egészen biztos, hogy ott lett volna a helye a magyar válogatott középpályás találatának is...

Az európai szövetség honlapjának szerkesztői úgy gondolták, hogy a dánok ellen egyenlítő kazah Aszhat Tagibergen góljának ott a helye a listán, s ehhez nem is férhet kétség – a minden idők egyik legnagyobb kazah futballeredményének „megágyazó” találat valóban parádésra sikerült.

TAGIBERGEN GÓLJA

Még az Anglia–Ukrajna találkozó 2–0-s végeredményét a 40. percben beállító Bukayo Saka góljának jelöltségébe sem nagyon tudunk belekötni, az viszont teljesen érthetetlen, hogy a 2–1-es hazai győzelemmel zárult Románia–Fehéroroszország meccsről miképpen került a négyes listára két találat is...

SAKA LÖVÉSE

A listára még a második román gól – Andrei Burca akrobatikus mozdulattal balettozta a kapuba a labdát –, és a végeredményt beállító fehérorosz szépítés – Vlagyiszlav Morozov eleve rosszul vette át a labdát, majd emelt a kapuba – került fel.

BURCA BALETTMOZDULATA

MOROZOV TALÁLATA

Persze, lehetne azt mondani, hogy az UEFA honlapjának szerkesztői egyszerűen csak nem szeretnek szabadrúgásokat beválogatni a legszebb gólok közé, ám az első forduló legszebbjei közé mégiscsak bekerült az osztrák Marcel Sabitzer pontrúgásból elért találata, amely sok tekintetben hasonlított Szoboszlaiéra.

SABITZER SZABADRÚGÁSA

Az UEFA négyes jelöltlistája itt található, szavazni is az uefa.com-on lehet. Mi pedig addig még egyszer megmutatjuk Szoboszlai Dominik találatát, amely a képre kattintva megnézhető.

A VIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK MEG (Fotó: m4sport.hu)
A VIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK MEG (Fotó: m4sport.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik