Vágólapra másolva!
Több százan futottak a tiszta, egészséges Székesfehérvárért pünkösdhétfőn. A TESZ-futáson a szervező Alba Regia Atlétikai Klub képviseletében Miklósa Erika operaénekesnő, a Hősök Tere Szurkolói Klub eseménysorozatával pedig a budapesti atlétikai világbajnokság is ott volt: aktivitások, 50 százalékos kedvezményes vb belépő és YouHuu, a rackajuh várta a versenyen indulókat.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hétfőn a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futófesztivált, ahol ezúttal is a környezetmegóvása és az egészséges életmód üzenete volt a középpontban.

Az atlétika és a budapesti vb iránt elkötelezett különleges vendégként, valamint az Alba Regia Atlétikai Klub alelnökekét Miklósa Erika, Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja is ellátogatott a vb kitelepülésre. És ha már ott volt, természetesen kamera elé is állt az atlétikai vb kabalájával, YouHuu-val.

Miklósa Erika Forrás: Németh András Péter

„Vidéki lányként nagyon jól ismerem a rackákat. Számos tulajdonsága ránk, magyarokra is igaz: jól alkalmazkodik a világ változásaihoz, fürge észjárású, képes arra, hogy csapatban dolgozzon, számíthat a másikra. Ebben a figurában benne van a régi dolgok tisztelete, visszaköszönnek a hagyományaink, de megjelenik benne az újszerűség, az innováció és rejt magában egy csipetnyi humort is. YouHuu telitalálat, semmi sem képviselhetné jobban a budapesti atlétikai világbajnokságot, mint ez a kabalaállat" – mondta Miklósa Erika.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az egyes versenyszámok indulói a futóélmény mellett automatikusan jogosultak lettek arra, hogy 50 százalékos kedvezménnyel vásároljanak jegyet az atlétikai vb-re a szurkolói klubon keresztül.