A Pilisben is elbúcsúztak Suhajda Szilárdtól - képek

A Pilisben is búcsút vettek Suhajda Szilárdtól
Vágólapra másolva!
Békéscsaba és Budapest után a Pilisben is elbúcsúztatták Suhajda Szilárdot.

Vasárnap este Békéscsabán, kedden Budapesten, szerdán pedig a Pilisben, a Nagy-Kevély-hegyen tartottak megemlékezést a Mount Everesten eltűnt hegymászó, Szilárd tiszteletére.

A Bors azt írja, azért választották ezt a helyszínt, mert Suhajda Szilárd rendszeresen megfordult a Pilisben, ezért a sziklafal előtt a család egy pici keresztet és egy képet helyezett el.

A Pilisben is búcsút vettek Suhajda Szilárdtól Forrás: borsonline.hu

"Szilárd! Itt a hegyek tetején mindig érezni fogjuk a Te égi közelséged, és nem felejtünk! Mi is felnézünk Rád, a hegyekre, a Napra, a Holdra, a csillagokra, és a saját magunk, mindenek feletti álmaiba!" – állt a pilisi megemlékezésről szóló meghívóban.

Suhajda Szilárd legutóbb május 24-én, szerdán délelőtt adott magáról életjelet műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból: akkor azt mondta, három-négy óra múlva elérheti a csúcsot. A Hillary-lépcső magasságában érkezett utoljára jel a nyomkövetőjéről, ez volt az utolsó lokáció, ahonnan a pozíciója még érzékelhető volt.

Egy ország gyászolja a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárdot Forrás: borsonline.hu

Ezt követően péntek reggel indult helikopteres keresőcsapat a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárd felkutatására, de nem találták meg a magyar hegymászót.