A Fradi-legenda üzent Csercseszovnak: Lisztes Krisztiánnak jót tenne a Bajnokok Ligája

LISZTES Krisztián
Budapest, 2023. május 6. A ferencvárosi Lisztes Krisztián ünnepel, miután gól szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. május 6-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az év felfedezettje lett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) ifjabb Lisztes Krisztián. Nem véletlen, a támadó édesapjához hasonlóan már 18 évesen a Fradi-szurkolók kedvence lett. A Fradi-legenda Lipcsei Péter szerint borítékolható volt a "kis-Lisztes" fejlődése.

Lisztes öt gólt is szerzett tavasszal, már Marco Rossi is figyeli, sőt, az U21-es válogatottba be is került.

"Nem meglepő, hogy Zoli észrevette Krisztiánt, hiszen a Soroksár meccsein általában jó teljesítményt nyújtott – mondta a Ripostnak Lipcsei Péter, a soroksáriak vezetőedzője. - Krisztián nem túlzás, nagy ígérete a magyar focinak, bár neki is megmondtam: még rengeteget kell tanulnia. Nagyon rossz lenne, ha a Fradiban szerzett öt bajnoki gólja elbizakodottá tenné. Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be."

Lipcsei Péter szerint szép karriert futhat be Lisztes Krisztián Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Lipcsei Péter legutóbb kisebbik fia, a 25 éves Krisztián esküvőjén beszélgetett Lisztessel.

"A Fradi-mesterével, Sztanyiszlav Csercseszovval nem beszélgetünk Lisztes posztjáról, de én úgy vélem, nemcsak balszélsőként, hanem középső ékként, és - ha a szükség úgy hozza -, a jobb szélen is használható futballista. Jó nézni, amint Krisztián a bal oldalon kever, majd hirtelen a jobb lábára teszi át a labdát, és tüzel."

A fiatal támadó egyik erényének azt nevezi, hogy nem riad meg a nála sokkal idősebb és fizikai értelemben jó felépítésű védőktől.

A ferencvárosi Lisztes Krisztiánnak jót tenne a BL-szereplés Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Remélem Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé, és előtte a már megszokott ausztriai edzőtáborozásukra is magukkal viszik. A nemzetközi tapasztalatok újabb csodák felé nyitnák meg az útját. Amúgy egyetértek Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki korainak nevezte az A válogatottba történő meghívást. Szerintem is, hadd érlelődjön a felnőtt NB I-es meccseken a srác" – mondta Lipcsei Péter.