Vágólapra másolva!
A férfi 100 méteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka, Kyle Chalmers korábbi terveivel ellentétben mégis részt kíván venni a magyarországi vizes világbajnokságon, amelyre 50 és 100 méter pillangón szerzett indulási jogot.

A tavaly Tokióban 100 gyorson ezüstérmes úszó az ausztrál bajnokságon csütörtökön megnyerte az 50-et, korábban pedig második lett 100-on, ám egészen péntekig mindenki biztosra vette, hogy nem utazik el a magyar fővárosba júniusban. Kijelentette ugyanis, hogy többször műtött vállát szeretné kímélni annak érdekében, hogy a július végén kezdődő birminghami Nemzetközösségi Játékokon jó állapotban tudjon úszni.

Kyle Chalmers mégis indul Budapesten Forrás: AFP/Brenton Edwards

A 23 éves versenyző aztán a bajnokságon tapasztalt remek formája miatt péntekre meggondolta magát. Döntése komoly visszhangot váltott ki hazájában, mert így kiszorítja a vb-csapatból a 100 pillangón mögötte harmadik Cody Simpsont, aki popsztárból lett úszó, és hatalmas népszerűségnek örvend Ausztráliában.

"Az előrelépésem érdekében szükségem van a világbajnokságra. Ezért nem állíthatnak be engem bűnözőnek. Szerencsétlen dolog a számomra, hogy ezzel elveszem Cody helyét" - nyilatkozta Chalmers.

A vizes világbajnokságra június 18. és július 3. között kerül sor Magyarországon.