Vágólapra másolva!
Fetter Erik, az EOLO-KOMETA Cycling Team versenyzője a Giro d'Italia 15. szakaszán a 45. helyen ért célba, de elmondása szerint sajnos nem volt túl nagy egyetértés a szökésben.

Fetter Erik vasárnapi feladata az volt, szökésbe kerüljön, ami annak ellenére is sikerült neki, hogy ezúttal nem érezte olyan jól magát, az elején még le is szakadt a síkon. „Kis szerencsével vissza tudtam érni, és utána kezdtem magamhoz térni a mélypontomról, de közel sem éreztem ma magam olyan jól, mint az elmúlt napokban, ami nagy kár, hiszen pont ma voltam ilyen jó szökésben, de lesz még pár lehetőség" – osztotta meg az EOLO-KOMETA kerékpárosa.

Fetter Erik szökésben volt a Giro 15. szakaszán Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fetter Erik a kis emelkedők után már jobban érezte magát, és kezdett akciózgatni, de brutális volt, hogy a 15. versenynapon 80 kilométeren át ment a harc azért, hogy ki legyen szökésben. A szökésbe kerülés és az etap kapcsán elmondta, hogy

Az első hegyen gond nélkül ott tudtam velük maradni, volt ugyan pár kis akció, de szerencsére át tudtam őket venni. Aztán a második hegyen eléggé beindult a verseny, elkezdtek nagyon támadni. Ekkor már picit kivoltam, a legerősebbeket már nem tudtam követni, úgyhogy onnantól óriási küzdelmek árán pár versenyzővel nyomtuk együtt a végéig.

Kb. 20 kilométerrel a vége előtt ért be minket a mezőny, velük tudtam menni pár kilométert, Fortunatónak adtam még egy zselét is, próbáltam ezzel segíteni őt. Majd jó pár kilométerrel a vége előtt leszakadtam az elejéről, mert nem kis tempót diktáltak, és már túl sok értelme nem lett volna nekem ott küzdeni. Onnantól kezdve amilyen lassan csak tudtam tekertem be a célba".

A Giro a hétfői pihenőnap után kedden egy még nehezebb szakasszal folytatódik, a 202 kilométeres etap ugyan nem egy hegy tetjén ér majd véget, de közben három darab első kategóriás emelkedőt is meg kell majd mászniuk. Ezek közül az utolsó kb. hat kilométerrel a befutó előtt lesz, ahonnan egy lejtmenettel érik el Apricát.