Sander Sagosen 10 gólja döntött a világ egyik legnagyobb kézilabdás rangadóján

SG Flensburg-Handewitt - THW Kiel Sports Bundesliga Handball (Team) Horizontal HANDBALL Sander Sagosen
22 May 2022, Schleswig-Holstein, Flensburg: Handball: Bundesliga, SG Flensburg-Handewitt - THW Kiel, Matchday 31 , Flensburg. Kiel's Sander Sagosen is attacked by Johannes Golla (l) during a throw. Photo: Sascha Klahn/dpa (Photo by Sascha Klahn / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A THW Kiel idegenben 28-27-re legyőzte az ősi rivális Flensburg-Handewitt csapatát a német kézilabda-bajnokság vasárnap délutáni rangadóján.

Mivel az egészen elképesztő idényt produkáló Magdeburg az utolsó fordulók előtt annyira elhúzott a Flensburg-Kiel párostól a Bundesligában, hogy már csak matematikailag érhetik őket utol, ezért az "északi derbinek" az volt a tétje, hogy melyik csapat indulhat másodikként a Bajnokok Ligájában a 2022-23-as szezonban.

A Flensburg-Kiel a világ egyik legnagyobb kézilabdás rangadója Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sascha Klahn

A Flensburg csupán a 12. percig érezhette magát nyeregben, 6-5-ig náluk volt az előny, majd a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az eredmény továbbra is rendkívül szorosan alakult, de sokáig a Flensburgnak kellett egy-kétgólos hátrányban az egyenlítésért küzdenie.

A 45. perc környékén a hazaiak remek időszakot tudhattak a magukénak, Marius Steinhauser és Johannes Golla vezérletével 23-21-nél megint ők álltak jobban. Ez egészen az utolsó öt percig így volt, amikor még Jim Gottfridsson remek megmozdulásait is elhalványította Sander Sagosen, akinek a klasszis teljesítménye ezúttal a Kiel javára döntötte el a rangadót.

Sander Sagosen remeklését hozta a Flensburg-Kiel rangadó Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sascha Klahn

A THW norvég balátlövője tíz alkalommal volt eredményes a találkozón, és a győztes gól is az ő nevéhez fűződött. A Kiel 28-27-re győzött, amivel megerősítette második helyét a világ legerősebb kézilabda-bajnokságában.

Filip Jícha együttese még a Bajnokok Ligájában is versenyben van, miután sikerrel vették a Paris Saint-Germain elleni negyeddöntős párharcukat. A négyes döntőben a németeken kívül a Telekom Veszprém, a Kielce és a Barcelona lesznek még érdekeltek, amelynek sorsolását kedden ejtik majd meg.