Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában a III. Kerületi TVE 2-1-re kikapott Békéscsabán, így a Pintér Attila vezette óbudai csapat kiesett az NB II-ből. Ezt követően a korábbi szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy amikor átvette az együttest, a játékosok nem voltak jó állapotban és ez is közrejátszott a kiesésben. A csakfoci.hu megkereste Kemenes Szabolcsot, a III. Kerület korábbi edzőjét, aki szerint nem túl sportszerű, ha egy edző visszamutogat és az elődje munkáját minősíti.

A 36 éves Kemenes Szabolcs 2019 júniusában vette át az NB III-as III. Kerületi TVE irányítását, a 2020/21-es szezonban pedig feljuttatta a csapatot a másodosztályba. A korábbi kispesti kapus vezetésével az óbudai csapat a szezon nagy részét az alsó házban töltötte, tavaszra pedig egy negatív spirálba került az együttes, a vezetők pedig az edzőváltás mellett döntöttek. Kemenes helyét Pintér Attila vette át az utolsó hat mérkőzésre, akinek az lett volna a feladata, hogy benntartsa a csapatot a másodosztályban.

Pintér Attila nem tudta bent tartani a III. Kerületet az NB II-ben Fotó: Koncz Márton - Origo

A korábbi szövetségi kapitánnyal azonban hat meccsből négyet elveszített a Kerület, és végül utolsó helyezettként esett ki a másodosztályból. A Békéscsaba elleni meccs után Pintér Attila azt mondta: "Amikor átvettem a csapatot, nem volt olyan állapotban, hogy hozza az ilyen meccseket. Megmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet csodát tenni. Sajnos, valóban nem jártunk sikerrel."

A csakfoci.hu megkereste Kemenes Szabolcsot, a III. Kerület korábbi edzőjét, aki szerint nem túl sportszerű, ha egy edző visszamutogat és az elődje munkáját minősíti.

Nem tudom, mire célozgathatott velünk kapcsolatban, ezért a korábbi szakmai stábunkkal megvizsgáltuk, hogy mik a tények. Gyorsan kiderült, hogy ezek nem igazán egyeznek az utódom kijelentéseivel" - kezdte Kemenes Szabolcs, aki a saját felelősségét is elismerte a kiesésben, hiszen 32 meccsből csak hetet tudott megnyerni az óbudai csapattal.

Kemenes Szabolcs jutatta fel a III. Kerületet az NB II-be Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ha egy csapat nincs jó állapotban, akkor általában az utolsó negyedórára kifullad. A 75-90. perc közti időszakot vizsgálva, nekünk 7-5-ös volt a gólkülönbségünk, neki 1-4. Mi két mérkőzést is megnyertünk az utolsó negyedórában, egyet buktunk döntetlenre, ő egyszer kapott ki a hajrában.

Minden olyan meccsét elveszített, amelyen az ellenfélnek valódi tétje volt: a Kecskemét a feljutásért, a Szolnok és a Békéscsaba pedig a bennmaradásért játszott. Megjegyzem, mi ezt a Békéscsabát 75 percig emberhátrányban futballozva győztük le 4-3-ra.

Az ETO elleni 7-0-ra pedig nehéz lenne bármilyen magyarázatot találni, ráadásul ez az idei bajnokság legnagyobb gólkülönbségű veresége"- tette hozzá Kemenes Szabolcs, aki megjegyezte, hogy amikor leváltották, a III. Kerültek két pontra volt a bennmaradástól, Pintér Attilával viszont úgy esett ki a csapat, hogy végül négy pont volt a hátránya a bennmaradást érő helyezéstől.

Megint megbukott az egykori szövetségi kapitány, Pintér Attilahttps://www.origo.hu/sport/futball/20220522-nb-ii-utolso-fprdulo-diosgyor-budafok-bekescsaba-iii-kerulet-helyszini-riport.html?pIdx=1