Drámai meccsen búcsúzott Wimbledonban az első körben Serena Williams

tennis Horizontal
US player Serena Williams returns the ball to France's Harmony Tan during their women's singles tennis match on the second day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A wimbledoni tenisztorna eddigi legnagyobb szenzációját okozta Harmony Tan, aki az első körben kiejtette a hétszeres bajnok Serena Williamst.

A szinte ismeretlen francia teniszező a hosszú sérülés után visszatérő Serena ellen bizonyíthatott, aki sok hibával játszott. Williams hosszú pályafutása alatt mindössze harmadik alkalommal búcsúzott Grand Slam-torna első körében.

A 40 éves amerikai szoros meccsen kapott ki, az első szettet 7:5-re nyerte a francia, majd a következő 6:1-re Williamsé lett, a döntő szettben pedig tiebreak döntött, ami 10-7-re lett a franciáé.

A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos pontosan egy éve, tavaly június 29-én játszott legutóbb mérkőzést egyesben. Akkor is a füves pályás GS-viadal első körében szerepelt, de az első szettben 3:3-nál feladta a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni találkozót, mert egy tenyeres ütés közben megsérült.

"Ez egy nagyon hosszú csata és küzdelem volt. Úgy hiszem, fizikálisan nagyon jól teljesítettem, de az utolsó pár pontnál szenvedtem" - mondta a 40 éves Serena Williams. Hozzátette: arra a kérdésre, hogy jövőre visszatér-e Wimbledonba, egyelőre nem tudja a választ.

"Nem tudom. Ki tudja? Ki tudja, hol bukkanok fel?" - fogalmazott.

"Ma minden tőlem telhetőt beleadtam. Talán holnap vagy egy héttel ezelőtt még többet adhattam volna. Ma ennyire tellett" - mondta a korábbi világelső, aki már csak az 1204. helyen áll a világranglistán, és tétmérkőzésen csupán a múlt héten tért vissza, amikor a tunéziai Onsz Dzsabőr oldalán két meccset nyert párosban az eastbourne-i tornán, majd társa sérülése miatt visszaléptek.

Serena Williams jelezte azt is, motiváltnak érzi magát, hogy augusztusban induljon a US Openen.
"Ez határozottan arra késztet, hogy tovább készüljek. Amikor otthon vagy, különösen New Yorkban és a US Openen, ahol az első Grand Slam-tornámat nyertem, az mindig rendkívül különleges" - mondta.

A WTA-rangsor 115. helyén álló, 24 éves Tan arról beszélt, hogy sikerült legyőznie a félelmeit, és ezzel tudta megverni híres ellenfelét.

"Ez egy álom volt, fiatal koromban láttam Serenát a tévében. Az edzőm, Nathalie Tauziat húsz évvel ezelőtt játszott ellen. Szóval, ez egy nagy generáció. Serena egy legenda, 23 Grand Slam-tornát nyert. Amikor a pályára léptem, féltem, de nagyon boldog voltam, hogy ott lehetek." - osztotta meg érzéseit Tan.