Mindenféle trükkökkel próbálnak jegyhez jutni a kölni drukkerek a Vidi elleni fehérvári meccsre

Soccer 1. Bundesliga/ FC Cologne - FC Schalke 04 3:1. 2022 2023 supporters ball sports 23 club dress database DFL 22 emotion enthusiasm emotions men league game soccer game soccer fan action 1st league season 2022 satisfaction satisfied club jersey club j
Team K celebrates in front of the fans after the game, fan curve, soccer 1st Bundesliga, 1st matchday, FC Cologne (K) - FC Schalke 04 (GE) 3: 1, on August 7th, 2022 in Koeln/ Germany. #DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video # © (Photo by Anke Waelischmiller/Sven Simon / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német drukkerek híres utazási kedve ezúttal a MOL Fehérvár vezetőségét és szurkolóit hozhatja nagyon kellemetlen helyzetbe.

Emlékezetes történet volt az Európai-liga előző kiírásának negyeddöntőjében, amikor mintegy 30 ezer Eintracht Frankfurt-drukker nyomta el a hazai szurkolók hangját a Barcelona elleni meccsen a Camp Nouban. Akkor mintegy 70 ezer német szurkoló érkezett a katalán nagyvárosba, sokan közülük a klub online felületén jutottak jegyhez, míg mások a hazai bérletesektől vették át a belépőjüket akár több száz euróért is.

Hasonlótól tartanak Székesfehérváron is, ahol a MOL Fehérvár az 1. FC Kölnt fogadja majd augusztus 25-én az Európa Konferencia-liga selejtezőjének rájátszásában. Hogy elkerüljék azt a helyzetet, hogy a Sóstói Stadionban több legyen a vendég drukker, mint a hazai, a klub igen szigorú feltételeket szabott a jegyvásárláshoz.

"Az 1. FC Köln elleni augusztus 25-i MOL Aréna Sóstóban sorra kerülő playoff-mérkőzésre a hazai szektorokba kizárólag vidis klubkártyával, a 2022/2023-as szezonra érvényes őszi és éves bérlettel, 2021/2022-es éves vagy tavaszi bérlettel, illetve az FC Petrocub Hincesti elleni hazai mérkőzésre megváltott belépőjeggyel lehet majd jegyet vásárolni. Felhívjuk bérleteseink figyelmét, hogy a play-off mérkőzésre előfordulhat, hogy nem a bérleten megjelölt helyre tudják megvásárolni a belépőjüket" - írják a Vidi hivatalos oldalán.

Ezt nem szeretnék látni a fehérvári vezetők a Sóstói Stadionban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Ugyanitt arra is felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a német drukkerek előszeretettel vesznek jegyet a hazai szektorokba, így arra kérik a fehérvári drukkereket, hogy ne adják tovább a már megvásárolt jegyeket. Ennek sok értelme egyébként sem lenne, ugyanis, mint kiemelik, csak a jegytulajdonos tud majd belépni a stadionba.

Ugyanakkor a németek nagyon ravaszak voltak. A Blikk szerint ugyanis miután kiderült, hogy a Petrocub Hincesti elleni hazai meccsre jegyet váltóknak elővételi joguk lesz a Köln elleni meccsre,

máris mintegy hétezer belépő kelt el a moldávok meccsre, de a találkozón csak 3356-an voltak.

Ez a Mol Fehérvárnak is feltűnt, és csütörtök délben leállította az online jegyvásárlást, azóta pedig már csak klubkártyával lehet belépőhöz jutni.

A mérkőzésre csak elővételben lehet jegyet venni, a találkozó napján zárva lesznek a pénztárak. A jegyvásárláshoz minden tudnivalót megtalál a klub honlapján ebben a cikkben.