Vágólapra másolva!
A holland nos.nl értesülése szerint Hollandia bejelentkezett a Nemzetek Ligája négyes döntőjének lebonyolítására.

A Nemzetek Ligája négyes döntőjét 2023 júniusában rendezik. A négy ország közül, amelyek kvalifikálhatják magukat a négyes döntőbe, egyelőre a Holland Labdarúgó Szövetség az egyetlen, amelyik jelezte, hogy megrendezné minitornát. A holland lap értesülése szerint az UEFA még nem bízta meg Hollandiát a szervezéssel, ez hivatalosan januárban fog eldőlni.

A meccseknek a tervek szerint a rotterdami De Kuip stadion és a Twente pályája, a Grolsch Veste adna otthont, ugyanis a amszterdami Johan Cruijff Aréna és az eindhoveni Philips Stadion 2023 júniusában más események miatt nem lesz elérhető.

A teknőnek becézett rotterdami stadionban rendezhetik a döntőt Forrás: ANP via AFP/Jeroen Putmans

Hollandián kívül még csak Horvátország helye biztos a négyes döntőben. Az utolsó két helyért hétfőn este Magyarország és Olaszország küzd meg, kedden pedig Portugália és Spanyolország csap össze az utolsó helyért.

Persze, könnyen lehet, hogy a hollandok nem fogják megkapni a négyes döntő megszervezését, ugyanis, ha hétfőn este a magyar válogatott megnyeri a csoportját a Nemzetek Ligájában, akkor nagy valószínűséggel az MLSZ is pályázni fog az UEFA-nál a rendezésért, így a május 31-én esedékes Európa-liga-döntő után a Nemzetek Ligája négyes döntőjének is a Puskás Aréna adhatna otthont.