Döbbenetes kapushiba után kiütéssel nyert a Bayern München

Bayern München, német foci, Bundesliga
30 September 2022, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - Bayer Leverkusen, matchday 8 at Allianz Arena. The players of Munich cheer about the 1:0. In the middle Munich's Sadio Mane. Photo: Sven Hoppe/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyoldalú mérkőzéssel tért vissza a Bundesliga a válogatott szünet után, ugyanis a Bayern München könnyed győzelemmel, Jamal Musiala vezérletével szakította meg nyeretlenségi sorozatát a szintén BL-résztvevő Bayer Leverkusen ellen.

Két rossz formában lévő csapat találkozott egymással a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának nyitómérkőzésén, hiszen a tavalyi bronzérmes Bayer Leverkusen három-, míg a címvédő Bayern München négy meccs óta volt nyeretlen a Bundesligában.

Manuel Neuer – Leon Goretzkához hasonlóan – felépült a koronavírus-fertőzésből, így 474. Bundesliga-meccsén szerepelhetett, amivel megelőzte a rangsorban legendás elődjét, Sepp Maiert.

A játéknapot mindössze az ötödik helyről váró müncheniek már a találkozó elején bizonyítani akartak az Allianz Arena szurkolóinak, ez pedig már a harmadik percben gólt jelentett: Jamal Musiala beadása után Leroy Sané lőtt kapura, a megpattanó labda pedig a hálóban kötött ki.

A folytatásban sem engedtek ki a bajorok, a vendégeknek folyamatosan védekezniük kellett, a 18. percben azonban Musiala az asszisztja után egy góllal is kivette a részét a játékból.

A leverkuseniek első veszélyes helyzetére 33 percet kellett várni, Neuer azonban könnyedén hárította Moussa Diaby lövését, nem sokkal később pedig Robert Andrich átlövésénél is résen volt a kapus.
Ezután azonban ismét a Bayern pillanatai következtek: a 39. percben Musiala passza után Sadio Mané lőtte ki precízen a bal alsót a tizenhatos vonaláról, ezzel a szenegáli megszerezte az első gólját az Allianz Arenában.

A második félidő elejének játékképe sem zajlott másként, hiába próbálkozott cserékkel Gerardo Seoane vezetőedző. A bajorok nyomását Lukáš Hrádeckýnek köszönhetően tudta tartani a Leverkusen, ám az 56. percben már ő is tehetetlen volt Manéval szemben. A szenegáli gólját azonban végül nem adták meg, mert

a földön fekvő Odilon Kossonou ellen szabálytalannak vélték Matthijs de Ligtet a találatot megelőző pillanatokban.

Manénak nem ez volt az első, utólag elvett gólja a szezonban, a 65. percben pedig lecserélte őt Julian Nagelsmann, így nem kapott újabb esélyt a duplázásra.

A folytatásban elcsendesedett a találkozó, a Leverkusen is egyre gyakrabban jutott labdához, komoly helyzetet azonban nem tudtak kialakítani a vendégek. A hajrában aztán az ág is húzta a Bayert, hiszen az addig a csapat egyik legjobbja,

Hrádecký csúszott el a kirúgáshoz készülődve, a szemfüles Thomas Müller pedig lecsapott a labdára, amit az üres kapuba gurított.

A végén még Goretzkának volt egy nagy helyzete, az eredmény azonban már nem változott. A 4-0-s győzelmével a hétközi BL-fordulóban a Plzent fogadó Bayern – átmenetileg – fellépett a tabella második helyére, a kedden a Portóval játszó Leverkusen pedig akár kiesőhelyre is kerülhet a forduló zárásakor.

Bundesliga, 7. forduló:
FC Bayern München-Bayer 04 Leverkusen 4-0 (3-0)
gólszerzők: Sané (3.), Musiala (17.), Mané (39.), Müller (84.)