Megvan, mikor térhet vissza a franciák aranylabdás sztárja

French Team Football - FIFA World Cup 2022, Training session NurPhoto FIFA WOrld Cup 2022 Training Session France France National Team National Team Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar International soccer Sports Soccer Professi
Karim Benzema sérülés miatt kihagyja a világbajnokságot
Vágólapra másolva!
Szombaton újrakezdi az edzéseket Karim Benzema, a Real Madrid labdarúgócsapatának francia aranylabdása.
Vágólapra másolva!

Carlo Ancelotti, a madridiak olasz vezetőedzője a Corriere dello Sport napilapnak nyilatkozott a sérült kulcsember egészségi állapotáról, valamint hét végi visszatéréséről. Hozzátette, visszaültetik őt "a nyeregbe".

Benzema honfitársai szombaton a katari világbajnokság negyeddöntőjében Anglia ellen lépnek pályára. A csatár már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére ott volt a keretben, amelyből csak egy nappal a vb nyitónapja előtt, újabb sérülése miatt került ki.

Benzema szombaton kezdi újra az edzéseket és akár vb-érmet is kaphat Forrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

Mivel a franciák végül nem neveztek másik játékost a vb-re, így adminisztratív szempontból Benzema továbbra is a keret tagja. A nemzetközi szövetség közlése nyomán az előző vb-n győztes franciák éremszerzése esetén Benzema hivatalosan jogosult lenne az éremre. Az ezzel kapcsolatos végső döntést ezek alapján a francia szövetségnek kell kimondania.

A Real Madrid 34 éves futballistája október közepe óta bajlódott combsérüléssel, négy bajnoki találkozót és egy Bajnokok Ligája-csoportmeccset volt kénytelen kihagyni. Ebben az időszakban csupán egyszer lépett pályára, a Celtic elleni BL-összecsapáson 26 percet játszhatott csereként.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.