Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót! - kéri a válogatott szövetségi kapitánya

fbl TOPSHOTS Horizontal WORLD CUP FOOTBALL CELEBRITY FULL LENGTH TRAINER'S BENCH STRIPPED TO THE WAIST
Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo spits out water during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Portugal and Switzerland at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 6, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ezt kéri a portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos, aki szerint éppen itt az ideje, hogy mindenki leszálljon a csapat sztárjáról, Cristiano Ronaldóról.
Vágólapra másolva!

Mint emlékezhetünk rá, Santos a kispadra ültette Ronaldót a Svájc elleni 6-1-re megnyert nyolcaddöntőn, Goncalo Ramos pedig, aki a helyén kezdett, három gólt szerzett,

Ronaldo ennek ellenére továbbra is a címlapokon maradt, olyan pletykák repkedtek, miszerint a meccs után haza akart menni, de ezt a kapitány azonnal cáfolta. Marokkó ellen már a legjobb négy közé jutás a tét, erre készülnek Santosék.

Cristiano Ronaldo csereként állt be Svájc ellen Forrás: AFP/Paul Ellis

„Azt hiszem, eljött az ideje, hogy végre mindenki békén hagyja Ronaldót. Soha nem mondott olyat, hogy elhagyná a nemzeti csapatot, és úgy gondolom, elérkeztünk oda, hogy ezt a társalgást be is fejezzük, hogy erről ne is beszéljünk többet" – mondta Santos, aki elárulta, hogy a svájciak elleni meccset megelőző ebéd után közölte Ronaldóval, hogy csak csere lesz.

„Nyilvánvalóan nem volt boldog, hiszen mindig alapember volt a csapataiban. Azt kérdezte, hogy szerintem biztos jó ötlet-e ez, de teljesen normális beszélgetés volt. Elmondtam az érveimet, amit végül ő elfogadott" – mondta Santos.

Eközben Ronaldo péntek délelőtt a közösségi oldalain reagált. Arról írt, hogy ez a portugál csapat túl egységes ahhoz, hogy kívülről meg lehessen törni és a végsőkig fog küzdeni azért, hogy elérje az álmát.

Eközben Ronaldo korábbi csapattársa, Mesut Özil is billentyűzetet ragadott, ő arról írt, hogy nem érti, miért ilyen negatív kontextusban írnak Ronaldóról. Szerinte a média csak olvasókat akar gyűjteni ezzel, a szakértők pedig csak magukra akarják vonzani a figyelmet.

„Majdnem 38 éves, nem meglepő, hogy már nem lő 50 gólokat szezononként, de minden szurkoló legyen boldog, hogy az elmúlt 20 évben láthatta a csúcson. Kétlem, hogy a közeljövőben bárki a közelébe kerülhetne. Mindenkinek több tiszteletet kellene mutatnia a történelem egyik legnagyobb sportolója iránt" – vélekedik Özil.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.