Őrjöngeni kezdett a focivébé cinikus katari főnöke

fbl politics Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE FIFA
Nasser al-Khater, the chief executive of the FIFA World Cup Qatar 2022 organisation, gestures during a press conference in the Qatari capital Doha on October 17, 2022. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Valóságos dührohamot kapott a katari focivébé szervezőbizottságának elnöke, Nasszer al-Kharter, mert a Dohába akkreditált újságírók még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy milyen sok munkás halt meg a vb-vel kapcsolatos építkezések alatt. A téma most azért lett újra aktuális, mert a napokban egy Fülöp-szigetekről származó munkás halt meg.
Vágólapra másolva!

A filippinó munkás abban az üdülőközpontban halt meg, ahol a szaúdi válogatott megszállt a vb alatt. Egy kisebb felújítás során vesztette életét. Amikor mindez kiderült, újra központi téma lett Katarban ez a kérdés.

Nem csoda, hogy a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, Nasszer al-Kharter is dührohamot kapott, amikor újra és újra erről kérdezték. A vébé főnöke a következőket mondta:

Ennél cinikusabb nyilatkozatot aligha lehetett volna adni. A FIFA természetesen azonnal bejelentette, hogy az újabb sajnálatos haláleset nem a vb hivatalos helyszíneinek egyikén történt, ezért nem foglalkoznak az üggyel. Azt is leszögezték, hogy a FIFA-nak semmilyen felelőssége nincs ebben az ügyben.

Katarban amúgy a szervezők nem csak ezért idegesek. Egy nappal ezelőtt látott napvilágot a tény, hogy a várt 3 millió külföldi látogató helyett mindössze 725 ezer vendég érkezett meg a vb-re. Ezt az adatot napokig gondosan titkolták, de természetesen nem lehetett a végtelenségig titokban tartani.

Forrás