Vágólapra másolva!
Az ausztrál rögbiliga (NRL) sztárjának, Marty Taupaunak a nagybátyja, Talitiga Taupau megfulladt, miközben idegen emberek életét próbálta megmenteni egy ausztrál tengerparton.

A hős hatgyermekes apuka, Talitiga Taupau a Sydney külvárosában található Shelly Beach-en ugrott a tengerbe, hogy megmentse a nehéz helyzetbe került úszókat.

Egy 20 év körüli bajbajutottnak sikerült visszajutnia a partra, Taupaut és egy másik férfit eszméletlen állapotban találták, miután a vízimentők kihúzták őket a vízből.

Tragikus módon a 44 éves férfi életét már nem tudták megmenteni, a másik, 40 év körüli férfi pedig kritikus állapotban van, mivel három percig volt a víz alatt.

Őt azonnal a kórházba szállították.

A The Sun értesülése szerint a rendőrség nyomozást folytat az ügyben. A strand területét azonnal le is zárták.

Marty meghatóan tisztelgett nagybátyja előtt Instagramon, és a következőket írta:

„Manuia lau malaga", ami azt jelenti, jó utat.

A rögbisztár - aki ebben a szezonban a Brisbane Broncoshoz igazolt a Manly Sea Eagles csapatától -, a 9News -nak nyilatkozott :

A Surf Life Saving NSW életmentésért felelős igazgatója, Joel Wiseman elmondta, hogy az önkéntes mentők óriási terhelésnek vannak kitéve a sok fulladásos eset miatt. A hírek szerint már tizennégyen vesztették az életüket december óta.

arra, amit ezen a nyáron elértek."

Wiseman hozzátette: „Minden tényező kombinációja teszi igazán halálossá ezt a nyarat.

Az emberek túl sok kockázatot vállalnak, sokan alkoholt fogyasztanak, a strandok pedig túl zsúfoltak, amelyek arra késztethetik a strandolókat, hogy ismeretlen és nem ellenőrzött helyeket keressenek."