Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a német Kickernek adott interjúban beszélt a fiatalokkal való munkáról - és arról, hogy milyen feltételek mellett vállalna újra edzői állást.

„Amikor először vettem át a Herthát, egy fillér sem volt a kasszában. Ifjúsági koordinátorként jöttem, mindenben részt vettem az U9-esektől az U23-asokig, nagyszerű időszak volt.

És biztosan nem fogok unatkozni, három fiam van, akik mind fociznak. Néha meghívnak a válogatotthoz vendégként, és előadásokat tartok a magyarországi edzői licenceken is" - kezdte Dárdai Pál, akit 2021 novemberében küldtek el a berlini csapattól.

Dárdai Pált sokan szívesen látnák újra a Hertha kispadján Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Miután a Herthánál kirúgták a sportigazgató Fredi Bobicot, aki nem ápolt jó viszonyt a magyar szakemberrel, egyre több helyen röppennek fel a hírek, hogy Dárdai ismét a berlini csapat edzője lehet.

„Amikor edzőként kapok egy ajánlatot, úgy kell éreznem, hogy illik hozzám. Nem vagyok az a típus, aki csak úgy elfogad egy munkát. Motiváltnak kell lennem. Mindegy, hogy a Bundesligában, a másodosztályban vagy az ifjúságiaknál.

– felelte a 46 éves szakember, aki kiemelte, hogy soha nem ajánlotta magát sehová.

Dárdai az interjú nagy részében az utánpótlásnevelésről beszélt, de arról is kérdezték, milyen előadásokat tart Magyarországon. A Hertha legendája elmondta, hogy van egy prezentációja, ami bemutatja, hogyan kell építeni valamit és fenntartható struktúrákat létrehozni. Hangsúlyozta, hogy sok mindent megtapasztalt a futballban, nem csak az edzői munka tekintetében, erről pedig szívesen tart itthon beszámolókat.