Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a konyhapulttól elállt a szavunk – hát még, amikor kiderült, ki készítette!

default user icon
MME
Csoda szép, natúr konyha, tömörfa szekrénnyel, időtálló és strapabíró konyhapulttal – sokunk álma, de javarészt az is marad, hiszen például egy ilyen mosogatópult, valószínűleg, több százezer forintba kerülne. Kivéve persze, ha magunk készítjük el, úgy akár nullából is kijöhet. Hogy nem vagyunk asztalosok? Nem akadály!

Sokan álmodozunk arról, hogy egyszer majd egy olyan konyhában főzőcskézhetünk, amilyet a Pinteresten látunk, ám a valóra váltásnak legtöbbször anyagi akadálya van. Persze van, akit ez sem tántoríthat el attól, hogy álmai konyháját megépítse, annak ellenére, hogy nem profi asztalos.

A lakáskultura.hu-nak hála, most megmutathatjuk nektek Marczali-Kiss Rita káprázatos mosogatópultját, amit egy réges régi, tömör teakfa komódból alakított át, fillérekből, a saját két kezével. És nem, nem asztalos. Rita tanárnő, aki hobbibútorfestőként rajong a régi bútorokért, és az évek során több csoda szép darabot mentett meg az enyészettől. Mivel gyönyörűen dolgozik, rengeteg megrendelést kap, így a saját lakásával kapcsolatos tervei rendre háttérbe szorulnak, ám a téli szünetben végre nekiállhatott a saját konyhája felújításának.

A mosogatópultot már jóval korábban beleálmodta egy Indonéziából származó, tömör teakfa szekrénykébe, amit az egyik tanítványa családjától kapott.

Először leszerelte a szekrényről a vasalatokat, majd levette a szekrény felső lapját, a hátlapot kivágta, hogy a mosogató vízvezetékcsöveinek legyen helyük, majd nekilátott a munka oroszlánrészének, a csiszolásnak.

A raktárában volt három régi fiók is, amiket szeretett volna beépíteni a mosogatópultba, így síneket szerelt a pult két oldalára, az átmenetet rétegelt lemezzel oldotta meg, a fiókokra a komód leemelt tetejéből vágott borítót. A fiókokhoz tartozó fogantyúkat részben az eredeti, részben lomizott öntöttvas elemekből készítette el, amelyeket előbb csiszolással, majd vegyszeres kezeléssel varázsolt újjá.

Amikor mindennel elkészült, a waxszal lekezelte a pult teljes felületét, és fölszerelte a vasalatokat, majd beállította a helyére. Így fest most az álomkonyhája:


A projekt izgalmas, szakmai részleteit lépésről lépésre megtalálod a lakáskultura.hu oldalán!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss