Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában a Tatabánya 27-24-re legyőzte a Ferencváros csapatát a Földi Imre Sportcsarnokban.

A találkozót a Tatabánya kezdte jobban, amely tíz perc elteltével már négygólos előnyre tett szert. Pásztor István időkérése után két gólra felzárkózott a Fradi, de egy labdaszerzés után mínusz egyért mehetett volna a fővárosi csapat, de a játékvezető visszafújták az akciót, ez pedig annyira megfogta a Fradit, hogy a Tatbánya pillanatok alatt elhúzott hat gólra (10-16). Az első félidő hajrájában a Fradi hosszú támadásokra kényszerítette a Tatbányát, és az utolsó percekben pedig három gólt is faragni tudott a hátrányából.

A Fradi hatalmas csatában búcsúzott a Magyar Kupában Forrás: fradi.hu

A szünet után a Fradi azonnal elkezdhette volna a felzárkózást, de a magyar válogatott Székely Márton két hetest is kivédett, így pillanatok alatt megint öt gólos lett a különbség (20-15). Ez után védekezésben emberfelettit nyújtott a Fradi, szinte az összes tatabányai támadás passzívig ment, és nem is nagyon volt út Borbély Ádám kapujába (20-18).

Tizenkét perccel a vége előtt aztán a Fradi feljött egy gólra, mindezt úgy, hogy Borbély négy tatabányai hetest is megfogott. Az 51. percben Nagy Bence bombájával egyenlített a Fradi, majd Imre Bence kínaiból szerzett találatával a vezetést is átvette. Ez után a fővárosi csapat támadhatott a plusz két gólért is, de kétszer elrontotta a hét a hatot, ezt pedig kétszer üres kapus góllal büntette a Tatabánya.

A végjátékban a Fradi kijött emberfogásra, de már nem tudott visszajönni, így 27-24-es sikerével a Tatabánya jutott tovább a legjobb nyolc közé a kupában.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló
MOL Tatabánya KC – Ferencvárosi TC 27-24 (17-14)