Iszonyatos vérfürdő: brutálisan szétverte egymást a világ két legjobb női bokszolója - videó

Serrano v Cruz GettyImageRank1 bestof topix Horizontal SPORT BOXING
Brutális vérfürdőt hozott Amanda Serrano és Erika Cruz Hernandez bokszmeccse
Vágólapra másolva!
Elképesztő öldöklő küzdelem után a Puerto Rico-i Amanda Serrano lett a női pehelysúly vitathatatlan ökölvívó világbajnoka, miután egyhangú pontozással legyőzte a mexikói Erika Cruz Hernandezt, ennek köszönhetően pedig a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszervezet (WBO) övei mellé begyűjtötte a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét is.

Szombaton éjszaka a híres new yorki Madison Square Garden színházterme adott otthon egy nagyszabású gálának, az esemény főmérkőzésén pedig napjaink egyik legjobb női ökölvívója, a puerto ricói Amanda Serrano lépett kötelek közé, ellenfele pedig a mexikói Erika Cruz Hernandez volt.

Brutális vérfürdőt hozott Amanda Serrano és Erika Cruz Hernandez bokszmeccse Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Al Bello

A találkozó tétje a pehelysúlyú vitathatatlan világbajnoki trónja volt, ugyanis míg Serrano IBF, WBC, WBO és IBO címvédőként érkezett az ütközetre, addig Cruz a WBA övet birtokolta.

A mérkőzést a vártnál jobban kezdte Cruz, ebből pedig egy kifejezetten látványos csata alakult ki. A WBA bajnok a harmadik menetben felszakadt, ennek következtében pedig kisebb vérfürdő alakult ki a kötélnégyszögben, amiből a 6. felvonástól fölénybe kerülő Serrano jött ki jobban.

Az izgalmas, 10 menetes csata végén a pontozók kezébe került a döntés, a bírók pedig egyhangúan Serrano mellett tették le a voksaikat (98-92, 98-92, 97-93).

A találkozó után hivatalosan is bejelentették, hogy Serrano május 20-án Írországban másodszor is összeméri az erejét korábbi legyőzőjével, a könnyűsúly vitathatatlan bajnokával, a veretlen Katie Taylorral.