54 évesen visszatér a bokszlegenda

- Horizontal
Boxer Roy Jones Jr., who recently became a Russian citizen, gives a masterclass to Russia's police officers in Moscow on December 8, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV (Photo by ALEXANDER NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az 54 éves Roy Jones Jr. visszatér, korábbi MMA bajnokkal fog összecsapni áprilisban.

Hivatalos mérkőzésen legutóbb pontosan 5 évvel ezelőtt, 2018. februárjában láthattuk a szorítóban a legendás Roy Jones Jr-t, aki 2020. novemberében megvívott egy bemutató összecsapást is Mike Tysonnal szemben.

Hétfőn este hivatalosan is bejelentették, hogy az 54 éves, korábbi többszörös világbajnok Jones visszatér (legalábbis egy mérkőzés erejéig), és április 1-én a volt MMA sztár Anthony Pettis-el szemben méreti meg magát Milwaukee-ban, profi ökölvívó szabályrendszerben.

Roy Jones Jr. újra szorítóba lép Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A találkozó előtt a korkülönbség egyértelműen a 36 éves Pettis oldalára billenti a mérleg nyelvét, viszont az egykori MMA klasszis általában 70 kilogramm környékén lépett ketrecbe, ezzel szemben Jones hosszú évek óta cirkálósúly (kb. 90 kg) magasságában mozog, így igen csak érdekes lesz majd a két harcos közötti fizikai differencia is.

Forrás