Szezon végén megszabadulhat posztriválisától a magyar válogatott csatár

Hansa Rostock - Hamburger SV Sports 2. Bundesliga Robert Glatzel Andras Nemeth Jonas Meffert Laszlo Benes soccer Horizontal
05 February 2023, Mecklenburg-Western Pomerania, Rostock: Soccer: 2nd Bundesliga, Hansa Rostock - Hamburger SV, Matchday 19, Ostseestadion. Hamburg's Laszlo Benes (l-r), Jonas Meffert, Andras Nemeth and Robert Glatzel celebrate after the goal for 2:0. Photo: Gregor Fischer/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szezon végén akár távozhat is a magyar válogatott csatár, Németh András klubtársa, és első számú posztriválisa, Robert Glatzel, a Hamburger SV támadója.

A 29 éves Glatzel tavaly nyáron annak ellenére hosszabbított a kikötővárosiakkal, hogy az élvonalbe feljutó Schalke 04 szerződtette volna. A megállapodásba azonban bekerült egy záradék, miszerint, ha a HSV ismét lemarad a feljutásról, akkor a 2,5 millió euróra taksált csatárt bárki viheti 1,5 millió euróért.

A Hamburg 19 forduló után 40 ponttal a második, még közvetlen feljutást érő helyen áll a tabellán, négy ponttal megelőzve az üldöző, de már csak osztályozós helyen álló Heidenheimet.

Robert Glatzel (jobbra) gratulál az első gólját megszerző Németh Andrásnak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Gregor Fischer

A HSV éppen Glatzel mellé szerződtette januárban a belga Genk 20 éves magyar válogatott csatárát, Németh Andrást, aki posztriválisa távozásával előre léphet a támadók rangsorában - igaz, ez azt jelentené, hogy a patinsá klub újra lemaradt az élvonalbeli szereplésről. Németh az előző fordulóban a Hansa Rostock ellen a 86. percben már pályára is lépett új csapatában, sőt a 94. percben első gólját is megszerezte.