Ennél nagyobb megalázás aligha van a sportpályákon - videó

Dallas Mavericks v Memphis Grizzlies GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MEMPHIS, TENNESSEE - MARCH 20: Dillon Brooks #24 and Jaren Jackson Jr. #13 of the Memphis Grizzlies guard Kyrie Irving #2 of the Dallas Mavericks during the first half at FedExForum on March 20, 2023 in Memphis, Tennessee. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Ford/Getty Images/AFP (Photo by Justin Ford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks rangadót vesztett a Memphis Grizzlies otthonában az NBA hétfői játéknapján. A mérkőzésen volt bőven feszültség, de legfőbb okozója alaposan megkapta a magáét a lefújás után.

A Mavs szlovén sztárja, Luka Doncic nélkül is szoros meccset játszott a nyugati második Memphis otthonában, de a meccsen erősen meglátszott, hogy közel az alapszakasz vége, és egyik csapat (Memphis) az alapszakasz nyugati második helyéért, míg a másik a play-offba jutásért küzd.

A feszültség fő generálója - szokás szerint - Dillon Brooks volt, aki a harmadik negyedben megkapta szezonbeli 18. technikai hibáját, amivel egymeccses eltiltás is jár már.

A lefújás után Brooks próbált jó fiú lenni, és mezt cserélni Kyrie Irvinggel, aki 29 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Csakhogy Irving, aki furcsaságai ellenére is a liga egyik legnagyobb sztárja, alaposan móresre tanította a tiszteletlen kanadait: saját mezét oda adta neki, de Brooksét nem vette el.

Dillon Brooks idénye két percben:

A nap legeredményesebb játékosa, Julis Randle, a New York Knicks kosarasa volt, akinek57 pontja a klubtörténelem harmadik legjobb teljesítménye, és csak öt ponttal maradt el Carmelo Anthony 2014-es csúcsától.

A Timberwolvesban a 35 pontos Taurean Prince nyolc triplakísérletéből egyet sem rontott el, így egy hármasra került a százszázalékos triplázás NBA-rekordjától, melyet Ben Gordon és Latrell Sprewell tart. Egyben ő lett a liga történetének a hetedik játékosa, aki legalább nyolc hármast értékesít hiba nélkül.

A Chicago kétszeri hosszabbítás után nyert Philadelphiában, a hazaiaknál Joel Embiid 37 ponttal és 16 lepattanóval zárt, de négy perccel a második ráadás vége előtt kipontozódott.

A Charlotte 21 pontos hátrányból fordított az Indiana ellen, míg a címvédő Golden State sztárjai közül Stephen Curry 30, Klay Thompson pedig 29 pontot szórt Houstonban. A Warriors sorozatban 11 vereség után, január 30. óta először tudott nyerni idegenben.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Indiana Pacers 115-109
Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 105-109 - kétszeri hosszabbítás után
New York Knicks-Minnesota Timberwolves 134-140
Houston Rockets-Golden State Warriors 108-121
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 112-108
Utah Jazz-Sacramento Kings 128-120