Visszavonult a Barcelonánál megbukott sztárfocista

J.League Vissel Kobe vs Urawa Reds Diamond Vertical
Spanish star Andrés Iniesta (R) of Vissel Kobe is repalaced for his countryman Bojan Krkic during the second half of the j. League game against Urawa Reds Diamond at Noevir Stadium in Hyogo Prefecture on Oct. 2nd, 2021. Kobe beat Urawa 5-1. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Naoya Azuma / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Mindössze 32 évesen befejezi profi pályafutását a Barcelona egykori csodagyereke, Bojan Krkic.

Krkic hatalmas tehetségnek indult, 17 évesen bemutatkozhatott a katalán együttes első csapatában, ahol 2007. október 21-én a Villarreal ellen megszerezte első gólját, amivel ő lett a klub történelmének legfiatalabb gólszerzője.

2008 és 2011 között négyszer nyert spanyol bajnokságot és kétszer Bajnokok Ligáját a Barcelonával, ám hiába lépett pályára 163 mérkőzésen a katalánok első csapatában, valójában csak epizódszereplő volt.

Ő az első spanyol játékos, aki mind a négy nagy európai bajnokságban gólt szerzett, ám sosem tudta igazán beváltani a hozzáfűzött reményeket, mivel a vele szemben állított elvárásoktól szenvedett.
Legutóbb a japán Vissel Kobe csapatában szerepelt, ahol ismét együtt játszhatott egykori Barcás csapattársával, Andrés Iniestával.

Bojan Krkic bejelentette visszavonulását Forrás: AFP/Lluis Gene

Néhány hete beszámoltunk róla, hogy az egyszeres spanyol válogatott támadó már egy ideje a labdarúgás mellett egy másik szenvedélyének, a terepkerékpározásnak hódol, amiről korábban úgy fogalmazott, hogy szeretne versenyszerűen űzni.

Krkic pályafutása során játszott az AS Roma, a Milan, az Ajax, a Stoke City, a Mainz, az Alavés, a Montreal Impact és a Vissel Kobe csapatában is. Pályafutása során összesen 449 mérkőzésen lépett pályára és 92 gólt lőtt.