Vágólapra másolva!
Életnagyságú szobrot kapott Lionel Messi, az argentinok hétszeres aranylabdás és friss világbajnok sztárfutballistája a dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) paraguayi központjában található múzeumban.

A hétfői leleplezésen részt vett a 35 éves támadó is, aki a vb-trófea másolatával pózolt a róla mintázott szobor mellett, mely Diego Maradonáé és Peléé mellé kerül majd a múzeumban.

Messi vezérletével az argentin válogatott a 2021-es Copa America-diadal után, 36 év szünetet követően nyert újra világbajnokságot tavaly decemberben, Katarban.

Életnagyságú szobrot kapott Lionel Messi Forrás: AFP/Norberto Duarte

"Álmodni sem mertem erről soha, még csak nem is gondoltam rá. Egyszerűen csak élvezni akartam, amit gyerekkorom óta imádok" - mondta Messi. "Hosszú utam volt, sok különböző döntéssel, vereséggel, de mindig csak előre néztem, és ez a legfontosabb. Küzdeni az álmaidért, élvezni a játékot, és bármit elérhetsz."

Vasárnap az argentin válogatott Buenos Aires-i Casa de Ezeizában található edzőközpontját nevezték el Messiről, aki múlt csütörtökön, a Panama ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen szerezte meg pályafutása 800. gólját.