Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek

888.hu, V4NA

2022.05.16. 11:20

Egyes források egymilliárd dollárra becsülik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vagyonát.

 

A V4NA nemzetközi hírügynökség cikke szerint Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén, Forte dei Marmiben van luxusvillája az ukrán elnöknek, aki több cégen keresztül tulajdonolja a luxusházat. A tulajdoni lap szerint a kastély a San Tommaso S. R. L. cég nevén van, amely a Como megyében található Cantú településen van bejegyezve, és aminek a vezetője Pishchanska Svitlana, aki Zelenszkij egyik régi barátja.

Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2000 euró az alaptőkéje, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényes Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége. 2019-ig egyébként maga az ukrán elnök is az igazgatója volt.

 

Forte dei Marmi strandjait Olaszország legjobbjai között tartják számon. A V4NA cikkéből pedig kiderült az is, hogy

Zelenszkij 413 négyzetméteres villája mindössze 400 méterre található a tengertől, Forte dei Marmi központjában. A villában 15 szoba található, a földszinten egy wellnessrészleg szaunával és pezsgőfürdővel.

 

A hírügynökségé írásában kitért arra is, hogy gazdag oroszok birtokolják az összes ház egyharmadát a tengerparton, ami körülbelül 2500 villát jelent. Gyakran megfordul errefelé Roman Abramovics, Oleg Gyeripaszka, Borisz Gromov, Oleg Tinkov, vagy épp Alekszej Kudin.

 

A Kyiv Post című lap még 2019-ben az ukrajnai elnökválasztás kampányában arról írt, hogy Zelenszkij vagyonnyilatkozatában az olaszországi villa nem volt feltüntetve. A cikk szerint az ukrán elnök 2017-es nyilatkozatában azt állította, hogy négy kijevi lakása, egy külvárosi háza, jaltai (az oroszok által megszállt Krímben) és Egyesült Királyságban lévő ingatlanjai vannak. Mindegyik teljesen vagy részben az ő tulajdonában vagy bérleményében van.

 

A V4NA eredeti cikke ITT olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére