Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Horváth K. József

2022.05.17. 13:20

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

 

Gyurcsány esetében Orwell nagyon is beletalált a közepébe. „A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük.” – hangsúlyozta Fletó. Aki így kezdi parlamenti felszólalását egy elsöprő kormánypárti választási győzelem és egy megalázó, súlyos baloldali vereség után, ott nyilvánvaló, hogy a beszéd megrontja a gondolatot. Gyurcsány ugyanis valami olyat akart mondani országnak-világnak, ami megdöbbenti a hallgatóságot, hogy elvesse újfent a kételkedés magját a magyarokban a választás tisztaságát és törvényességét illetően. Azon a választáson, amelyen éppen az baloldal szándéka szerint olyan méretű nemzetközi ellenőrző küldöttség vizslatta a voksolást, amilyen még soha nem volt Magyarországon. S éppen ezek a szervek jelezték, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott április 3-án.

 

Dömötör Csaba úgy reagált erre az ormótlan kijelentésre, hogy „Bő egy évvel ezelőtt azt mondta Gyurcsány Ferenc ezen a helyen, hogy győzni fognak, és a jobboldaliakat el fogják vinni, nem lesz kegyelem, viszontlátásra. Így hangzott. Nagyon nem így lett. A magyarok a baloldali politikára mondták végül azt, hogy viszontlátásra, és ezt a felszólalást végighallgatva úgy látszik, hogy mégis folytatják.”

Ha tehát a választás úgy végződik, ahogy azt Gyurcsány anno a parlamentben jövendölte, akkor borítékolhatóan fel sem merül a választás törvénytelensége. Gyurcsány így folytatta: „Márpedig ez a kormány megtörte a népakaratot, amikor megszállta és szétzilálta a köztársaságot. A nép nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen.”

 

Ez az állítás természetesen úgy hazugság, ahogy van. Részint azért, mert egyáltalán nem zilálta szét a köztársaságot. Ezt is csak úgy mantrázzák, mint a korrupciót, mint a lopást, amihez szintén semmi köze nincs se a kormánynak, se Orbán Viktornak. Ha pedig megtörte volna a népakaratot, akkor nem választják meg a kormányerőket most először abszolút többséggel, tehát a szavazók felénél is nagyobb arányban.

Gyurcsánynak azonban – úgy fest – tetszik, hogy belevághatja az emberek képébe a hazugságait, hogy döbbenjenek meg, képedjenek el, s mondják azt, amit Kövér László a Bayer-show-ban az ellenzék vereségéről: „na végre, azt kapták, amit megérdemeltek. (…) Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik!” Úgy látszik, Fletónak tetszik, ha az alkalmatlanságukat állítják reflektorfénybe. Lelke rajta.

 

A Direkt36 mai írásából pedig az is kiderül, hogy Gyurcsány a kampány során azért nagyon is érezte a büdöset. A portál írja, hogy egy belső tanácskozás során indulatosan reagált az egyik résztvevő szerint: „Baszd meg, Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert, ez a te felelősséged”. A DK elnöke arra utalt, hogy a főpolgármester visszalépése tette lehetővé az egyre inkább önjáróvá váló Márki-Zay előválasztási győzelmét.

Még mindig Direkt36: „Több DK-s politikus szerint azonban decemberben egyre több olyan megkeresés érkezett az ellenzéken belülről Gyurcsány felé, amelyek arról szóltak, hogy »Márki-Zay ámokfutásával« kezdeni kell valamit. Gyurcsány a problémát a Signal nevű applikációban létrehozott, »Elnökök« nevű csoportban tette szóvá, amelynek a pártelnökök mellett Márki-Zay is a tagja volt. A DK egyik politikusa szerint a volt miniszterelnök ide olyan üzenetet írt, hogy »a kapitány légy szíves vezessen, és ne ócsárolja azokat, akiket vezetnie kell«”.

 

Ekkor persze még minden törvényes volt minden, mert a nyilvánvaló baloldali nehézségek ellenére a baloldal szemében még pislákolt a győzelem reménye, igaz, egyre kevesebbekében.

Az orbitális fiaskó után pedig jött a 180 fokos fordulat: egyenesen törvénytelennek tekinti a választást. Ez az arcátlanság netovábbja, ami persze Gyurcsánytól nem meglepő.

Szerencsére Kövér László házelnök ismét a helyén volt, s a következőket jelentette ki Gyurcsány Ferenc felszólalása után.
„Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűléseben – legalábbis hogyha én vezetem az ülést –, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.”
Aláhúzta: „Közlöm önnel a ciklus elején, hogy önnek nincsen joga ilyet tenni. Különösen nincsen erkölcsi alapja sem, miután ön szándékosan a polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban. Ön minden létező és elképelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen és ez ellen az ország ellen, és ez ellen a demokrácia és jogállam ellen.”

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére