Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

888.hu

2022.05.21. 20:05

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

 

Az orosz híradások szerint Mariupol február 25-én kezdődött ostroma hivatalosan is véget ért pénteken, miután az Azovsztal acélgyárban magukat elbarikádozó ukrán katonák is megadták magukat az orosz erőknek. A moszkvai védelmi minisztérium szóvivője a TASZSZ állami hírügynökségnek elmondta: Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken jelentést tett Vlagyimir Putyinnak; közölte az orosz elnökkel, hogy a Mariupol felszabadítására indított művelet befejeződött, az és az Azovsztal üzemben lévő ukrán militánsokat teljesen lefegyverezték.

 

 

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszterrel szemben, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”. A külügyminisztérium egy másik közleményben tudatta, hogy a beutazási tilalommal sújtott kanadaiak listájára felvett huszonhat új nevet, közöttük védelmi minisztériumi és hadiipari vezetőkét, valamint Sophie Gregoire Trudeau, Justin Trudeau miniszterelnök feleségéét.

 

 

Szerbiába utazott szombaton Orbán Viktor, ahol tárgyalt a szerb elnökkel. Ezen kívül a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt együtt nyitották meg, ahol Orbán Viktor beszédet mondott.

A magyar kormányzati küldöttség tagja volt Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére