Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

888.hu / MTI

2022.07.03. 14:23

A sok eső árvizet okozott Délkelet-Ausztráliában, emiatt például Sydney délnyugati részén több ezer embert szólítottak fel a hatóságok, hogy hagyja el az otthonát – jelentették hírügynökségek.

 

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az árvíz most a tavalyinál is súlyosabb lesz. Nemcsak a folyók megáradása okoz gondot, hanem a földcsuszamlás veszélye, valamint az is, hogy a viharos erejű szél hatására a tengervíz átömlik a gátakon. A veszély kiterjed Newcastle-tól egészen a Batemans-öbölig, ami egy körülbelül négyszáz kilométeres partszakasz, a közepén Sydney-vel.

 

Több mint 200 milliméternyi eső esett a térségben, helyenként 350, és további várható a szolgálat szerint, a legnagyobb város más részei is víz alá kerülhetnek.

Ausztráliát különösen sújtják a klímaváltozás következményei, rendszeresen van szárazság, erdőtüzek és árvizek.

Residents make their way through flooded streets due to torrential rain in the Camden suburb of Sydney on July 3, 2022. – Thousands of Australians were ordered to evacuate their homes in Sydney on July 3 as torrential rain battered the country's largest city and floodwaters inundated its outskirts. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP)

 

A katasztrófavédők – akiknek száz katona is segít – eddig 29 embert mentettek ki árvízveszélyből, egy kajakos azonban életét vesztette.

Az olaszokra mindeközben viszont az idei év legmelegebb napjai várnak.

A turistákkal teli Rómában és Firenzében a hőmérő higanyszála elérheti a negyven fokot, az érzékelt hőmérséklet annál is magasabb lesz.

 

Negyvenkét fokot várnak Umbria, Lazio és Abruzzo tartomány belső területein.

 

A leglátogatottabb városrészeken a polgári védelem és a vöröskereszt oszt palackos vizet, többek között a római Colosseumnál, a Szent Péter térnél, valamint az autósztráda-kapuknál és a kikötőkben.

 

Az egészségügyi tárca huszonkét városban rendelte el a legmagasabb, hármas fokozatú hőségriasztást: a rendelkezés Ancona, Bari, Bologna, Bolzano, Brescia, Cagliari, Campobasso, Catania, Civitavecchia, Firenze, Frosinone, Latina, Messina, Nápoly, Palermo, Perugia, Pescara, Reggio Calabria, Rieti, Róma, Trieszt és Viterbo területét érinti. Milánó és Verona közepes fokozatba került. Júniustól a mostani számít a negyedik hőhullámnak, és továbbra is Kharónról, a mitológiából ismert alvilági ladikosról nevezték el.

. (Photo by Giovanni ISOLINO / AFP)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére